Οικονομία

Προσωρινές Συντάξεις: Προανήγγειλε αυξήσεις ο Βρούτσης – Τι ανέφερε για εφάπ και αναδρομικά

Προσωρινές Συντάξεις: Προανήγγειλε αυξήσεις ο Βρούτσης – Τι ανέφερε για εφάπ και αναδρομικά
Προσωρινές Συντάξεις: Ο Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε ότι θα γίνουν αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις, ενώ αναφέρθηκε και στα αναδρομικά που θα δοθούν σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν το επόμενο διάστημα χιλιάδες συνταξιούχοι. Συγκεκριμένα όσοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη 50% θα ανέβουν αυτόματα στο 80%. Αυτό προανήγγειλε με δηλώσεις του στο Θέμα fm ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων. Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε επίσης στο εφάπαξ τονίζοντας ότι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση θα δοθεί για πρώτη φορά μια προκαταβολή που θα οριστεί το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα για το εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Όπως γνωρίζουμε ποτέ δεν προβλεπόταν προκαταβολή για το εφάπαξ, τώρα με νομοθετική παρέμβαση που έρχεται το επόμενο διάστημα(πιθανώς μέσα στον Ιούλιο), δίνουμε για πρώτη φορά προκαταβολή στους φορείς απονομής των ταμείων σε ένα ποσοστό που θα ορίσουμε με υπουργική απόφαση».

Αναδρομικά 8 μηνών για 250.000 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης

Φυσικά ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα αναδρομικά των συνταξιούχων. Ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει τον αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου και θα δώσει στους συνταξιούχους τα χρήματα που τους είχε “κόψει” η ο ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών του.  Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «ο Ιούλιος είναι ένας μήνας καθοριστικός. Στις 9 Ιουλίου, 250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα έχουν τα αναδρομικά των οκτώ μηνών τους, όπως είχαμε δεσμευτεί».

Στη συνέχεια ο Βρούτσης αναφέρθηκε στην ψηφιακή σύνταξη τονίζοντας ότι είναι έτοιμη να παρουσιαστεί μέσα στον Ιούλιο. «Στα μεσα Ιουλίου ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση, την ψηφιακή σύνταξη “Άτλας”, η οποία ήδη λειτουργεί ήδη πιλουικά και είμαστε στις τελευταίες διευθετήσεις», ήταν τα λόγια του.

Τέλος ο Υπουργός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις στο τέλος Ιουλίου. «για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις. Μετά την υλοποίηση του E-EΦΚΑ και την ενοποίηση όλων των φορέων απονομής συντάξεων, 1.250.000 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης θα πάρουν την επικουρική τους νωρίτερα, περίπου δέκα μέρες νωρίτερα και την ίδια μέρα που θα πάρουν και τις κύριες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments