Πολιτική

Παπαστεργίου: Οι πράσινες πολιτικές δεν είναι μια χαριτωμένη ουτοπία

Παπαστεργίου: Οι πράσινες πολιτικές δεν είναι μια χαριτωμένη ουτοπία
Παπαστεργίου: «Η Αυτοδιοίκηση κατάφερε και κράτησε όρθιες τις τοπικές κοινωνίες, για αυτό και δεν εφησυχάζει», δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε συνέντευξή του.

Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, καινοτόμες πολιτικές, περιβάλλον και « θωράκιση» με πόρους και αρμοδιότητες των δήμων, είναι το « τετράπτυχο» των υψηλών στόχων που έχει θέσει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως περιγράφει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, μίλησε για το «αύριο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία θα φέρουν την νέα εποχή στην Ελλάδα», τονίζει ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι «οι ανθρώπινες πόλεις είναι ένα χρέος μας απέναντι στα παιδιά μας».

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου και στην πρόσφατη υγειονομική κρίση, «η Αυτοδιοίκηση κατάφερε και κράτησε όρθιες τις τοπικές κοινωνίες, για αυτό και δεν εφησυχάζει. «Κάθε ενέργειά μας, κάθε σκέψη για οτιδήποτε, έχει πάντα τον αστερίσκο μιας απευκταίας νέας επιδείνωσης της κατάστασης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο lockdown», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

«Η κοινωνία προχωρά μπροστά»

Επίσης, δηλώνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τα σημαντικά κονδύλια που αναμένεται να εκταμιευθούν από την ΕΕ. Για τον διάλογο που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση, ο κ. Παπαστεργίου, αναφέρει ότι «η κουβέντα στην ουσία μόλις ξεκίνησε. Και ξεκίνησε γιατί, και εν μέσω της κρίσης, φάνηκε πως οι Δήμοι μπορούν να σηκώσουν βάρη, να δείξουν αντανακλαστικά και να φέρουν αποτέλεσμα».

Τέλος, αναφέρεται σε «καλές πρακτικές» σε όλους τους παραπάνω τομείς που υλοποιούνται ήδη στον δήμο Τρικκαίων, του οποίου είναι δήμαρχος, τονίζοντας ότι «η τεχνολογία είναι ένα εργαλείο. Όμως, οι πολίτες κάνουν τη διαφορά, η τρικαλινή κοινωνία είναι αυτή που προχωρά μπροστά».

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου από το 2002 ασκεί το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού στην πόλη των Τρικάλων. Ασχολήθηκε με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων αλλά και με τη δημιουργία προγραμμάτων H/Y (software). Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Τρικκαίων στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 με ποσοστό 53,02% και ανέλαβε τα καθήκοντα του από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Επανεξελέγη δήμαρχος Τρικκαίων από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 με ποσοστό 57,43%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments