Πως Να

Πώς να καθαρίσω τα παπούτσια μου

Πώς να καθαρίσω τα παπούτσια μου
Το... κακό με τα παπούτσια είναι πως λερώνονται πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα μιας και δεν μπορούμε να είμαστε προσεκτικοί όλη την ώρα.

Τα παπούτσια μας καθημερινά βρωμίζονται και φθείρονται χωρίς να το καταλαβαίνουμε με την πρώτη. Η κατάσταση μάλιστα, είναι χειρότερη αν φοράει κανείς λευκά παπούτσια.

Οπότε, εφόσον είναι λογικό να μην παραμένουν τα παπούτσια μας μονίμως καινούρια, εμείς μπορούμε να τα συντηρήσουμε με μερικά «έξυπνα», καθημερινά κόλπα. Και επειδή τα «βρώμικα» ατυχήματα δεν είναι για να τα γράφουμε στα παλαιά των υποδημάτων μας, με αυτούς τους τρόπους θα καθαρίσετε όλα σας τα παπούτσια ανάλογα με το υλικό τους.

Πάντως, ό,τι τύπο παπουτσιού και αν έχετε, αφήστε τα να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ είναι σημαντικό- όσο μπορείτε- να καθαρίζετε τα παπούτσια μόλις λερωθούν.

Για τα πάνινα παπούτσια

Η εύκολη λύση είναι το πλυντήριο. Αρχικά, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα κορδόνια, τα οποία θα καθαρίσετε τρίβοντάς τα ελαφρά με μια οδοντόβουρτσα που θα έχετε βουτήξει σε κρεμοσάπουνο. Στη συνέχεια, απομακρύνετε τη βρωμιά από τον εξωτερικό άσπρο πάτο των παπουτσιών με ένα πανί ή οδοντόβουρτσα και λίγο υγρό σαπούνι. Για τις μικρές τρύπες, οι μπατονέτες είναι ιδανικές για να φύγουν οι ρύποι που έχουν κολλήσει μέσα.

Αφού κάνετε τα παραπάνω, τοποθετήστε τα παπούτσια σε μια θήκη – δίχτυ πλυσίματος ρούχων και βάλτε τα παπούτσια στον κάδο του πλυντηρίου. Το τρικ για να μην χάσουν τα παπούτσια τη φόρμα τους είναι να προσθέσετε στον κάδο μια με δύο παλιές πετσέτες. Προτιμότερο είναι, επίσης, σύμφωνα με το mama365, να χρησιμοποιήσετε υγρό απορρυπαντικό γιατί η σκόνη είναι πολύ πιθανό να «κολλήσει» στο ύφασμα.

Για τα σουέντ παπούτσια

Επειδή είναι αρκετά ευαίσθητα, χρειάζονται και ιδιαίτερη μεταχείριση. Ένα …κόλπο για τους μικρούς λεκέδες είναι να τους «σβήσετε» απαλά με μια γόμα. Όμως, φροντίστε να είναι καθαρή, χωρίς «μαυρίλες» από τα μολύβια. Σε περίπτωση που ο λεκές έχει ξεραθεί, η καλύτερη επιλογή είναι να βουτήξετε ένα καθαρό πανί σε λίγο λευκό ξύδι και να το τρίψετε στο επίμαχο σημείο. Στη συνέχεια, για να διατηρήσετε την απαλή υφή του σουέντ, μπορείτε να περάσετε από πάνω με μια ειδική βούρτσα για καστόρι παπούτσια.

Για τα λουστρίνια

Αν ο λεκές δεν είναι έντονος , δοκιμάστε να τον αφαιρέσετε με ένα πανί και και λίγο κρεμοσάπουνο. Εξάλλου, τα λουστρίνια είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστούν από το κλασικό δέρμα. Αφού στεγνώσουν, τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα βαζελίνης σε ένα πανί και γυαλίστε τα. Σε περίπτωση που αυτό το κόλπο δεν «πιάσει», μια μικρή ποσότητα ασετόν σε ένα πανί πάνω στα επίμαχα σημεία, θα εξαφανίσει τα αντιαισθητικά σημάδια.

Για τις εσπαντρίγιες

Αρχικά, δείτε αν στο ταμπελάκι με τις οδηγίες αν επιτρέπεται το πλύσιμο στο πλυντήριο. Στην περίπτωση αυτή, ακολουθείτε τις οδηγίες που γράψαμε και για τα πάνινα παπούτσια. Αν όχι  αφαιρέστε τους λεκέδες με μια πάστα που θα αποτελείται από 1 κουταλάκι του γλυκού νερό, ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και ίση ποσότητα από λευκό ξύδι. Με μια καθαρή οδοντόβουρτσα, τρίψτε την πάστα πάνω στα επίμαχα σημεία και στη συνέχεια αφαιρέστε τα υπολείμματά της με ένα στεγνό πανί.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αν φοβάστε ότι μπορεί να χαλάσετε κάποιο αγαπημένο σας ζευγάρι ή αν δεν βγάζετε άκρη με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στο σχετικό ταμπελάκι, είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε το καθαριστήριο της γειτονιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments