Διεθνή

Κατάρ κορωνοϊός: Δέκα εκατομμύρια δολάρια από το κράτος του Κατάρ για τον κορωνοϊό

Κατάρ κορωνοϊός: Δέκα εκατομμύρια δολάρια από το κράτος του Κατάρ για τον κορωνοϊό
Κατάρ κορωνοϊός: Ο Εμίρης του Κατάρ έχει διαθέσει ακόμη 20 εκατομμύρια δολάρια για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Στη μάχη για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού βρίσκονται όλες οι χώρες μεταξύ των οποίων και το Κατάρ.  Πριν από λίγα 24ωρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κατάρ και υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επιπλέον δέκα εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα δοθούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την καταπολέμηση του covid-19.  Ο σείχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλράχμαν Αλ Θάνι ύστερα από εντολή του Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι ανακοίνωσε το σημαντικό αυτό ποσό έτσι ώστε να διατεθούν για τον εξοπλισμό αλλά και για τις δοκιμές εμβολίων για τη θεραπεία του κορωνοϊού. Ο σεϊχης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η πανδημία του κορωνοϊού covid-19 έχει φτάσει στα όριά του τα Εθνικά Συστήματα Υγείας πολλών χωρών, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Επίσης τόνισε την αγαστή συνεργασία όλων των χωρών στην εξεύρεση του εμβολίου.

Παράλληλα τόνισε ότι αυτή η ώρα είναι η πιο κατάλληλη για πολιτικές δεσμεύσεις και διεθνής υποστήριξη από όλα τα κράτη ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε δοκιμές εμβολίων σε όλους τους ανθρώπους.  Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο Εμίρης του Κατάρ σε διαδικτυακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζονσον δήλωσε κατά την ομιλία του ότι η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση και απειλή για όλη την ανθρωπότητα σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα όπως ανέφερε ο Εμίρης η έλλειψη εμβολίου ή θεραπείας οδήγησε τις χώρες σε δυο επιλογές είτε σε ολοκληρωτικό lockdown το οποίο παρέλυσε την οικονομία είτε να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων προκειμένου να μην θυσιαστεί η οικονομία.

Ενώ τόνισε ότι: “Ορισμένες χώρες έχουν επιλέξει συμβιβαστικές λύσεις συνδυάζοντας τη συνέχιση της συνύπαρξης με την πανδημία και την παράλληλη καταπολέμηση της”. Και συνέχισε λέγοντας: “Αυτή η κρίση έδειξε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πλην της διεθνούς συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφοριών που απαιτούνται για την εξάλειψη του covid-19 με κάποιο αποτελεσματικό εμβόλιο και θεραπείες τα οποία θα μας προετοιμάσουν για την αντιμετώπιση και νέων επιδημιών στο μέλλον. Το Κατάρ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων αυτής της κρίσης ενώ έχει λάβει και όλα τα μέτρα για την προστασία των πολιτών του Κατάρ”.

Ο Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι αποκάλυψε ότι το Κατάρ έχει παράσχει ιατρικό εξοπλισμό σε περισσότερες από 20 χώρες ενώ προσέφερε και 140 εκατομμύρια δολάρια σε ερευνητικά κέντρα που ασχολούνται με τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments