Lifestyle

Κορωνοϊός: Πολλοί διάσημοι στη συναυλία κατά της πανδημίας

Κορωνοϊός: Πολλοί διάσημοι στη συναυλία κατά της πανδημίας
Κορωνοϊός: Εκατοντάδες διάσημοι ένωσαν τις φωνές τους σε μια συναυλία που είχε ως σκοπό την ανεύρεση των χρημάτων για τα τεστ κορωνοϊού, το εμβόλιο και τις θεραπείες.

Διασημότητες της μουσικής, του κινηματογράφου, του αθλητισμού ή και της μόδας έδωσαν το παρών σε μια διαδικτυακή συναυλία που στοχεύει στη χρηματοδότηση της έρευνας για τη δημιουργία του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού και τη διάθεσή του στους φτωχότερους πληθυσμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Oι Coldplay, η Σακίρα, η Μάιλι Σάιρους, ο Άσερ και ο Ντουέιν Τζόνσον είναι μεταξύ των αστέρων του πενταγράμμου και της μεγάλης οθόνης που έσπευσαν να βοηθήσουν την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συγκέντρωση πόρων, με στόχο την ενίσχυση των θεραπειών και την εύρεση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Αμέσως μαζεύτηκαν δισεκατομμύρια!

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε την εκδήλωση, σε συνεργασία με την οργάνωση Global Citizen, ενώ συνολικά, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, 40 κυβερνήσεις βοήθησαν στην προετοιμασία. Η φον ντερ Λάιεν έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, ανακοινώνοντας ότι έλαβε 6,15 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 4,9 δισεκατομμύρια είναι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνεργασία με την Κομισιόν.

«Δεν θα μπει ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία παρά μόνο όταν τελειώσει παντού», τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μόλις ξεκίνησε η διαδικτυακή εκδήλωση.

Επίσης, οι διασημότητες δεν βοήθησαν μόνο τώρα αλλά έχουν συνδράμει και στο πρόσφατο παρελθόν με όποιο τρόπο μπορούν. Για παράδειγμα, ο ράπερ Σνουπ Ντογκ έστειλε βίγκαν μπέργκερ σε κέντρο περίθαλψης στο Λος Άντζελες, ενώ το αστέρι της ποπ Μπρίτνεϊ Σπίαρς ξεκίνησε μια απρόσμενη εκστρατεία υπέρ των ευάλωτων αφού έκανε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία ζητούσε την επαναδιανομή του πλούτου για να βοηθηθούν και άλλοι.

Το ίδρυμα «Clara Lionel Foundation» της τραγουδίστριας της ποπ Ριάνα ένωσε τις δυνάμεις του με το ίδρυμα «Shawn Carter Foundation» του Τζέι Ζι και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter Τζακ Ντόρσι για να προσφέρουν δωρεές ύψους 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε 11 οργανισμούς που βοηθούν θύματα ενδοεικογενειακής βίας και άστεγους ή νέους θύματα διακίνησης, που πλήττονται από τις καραντίνες που έχουν επιβληθεί λόγω του νέου κορωνοϊού, ενώ η Λέιντι Γκάγκα διοργανώνει μαζί με πολλούς αστέρες του πενταγράμμου τη συναυλία «One World: Together At Home» σε συνεργασία με το Global Citizen group στις 18 Απριλίου για τη συγκέντρωση χρημάτων για τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν μάχη με την πανδημία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments