Πολιτική

Δημοσκόπηση ProRata: Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι οι «αγαπημένοι» υπουργοί

Δημοσκόπηση ProRata: Η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι είναι οι «αγαπημένοι» υπουργοί
Δημοσκόπηση ProRata: Προβάδισμα της τάξης του 14% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της συγκεκριμένης εταιρείας. Τι απάντησαν οι πολίτες για τον κορωνοϊό, για τους «αγαπημένους» τους υπουργούς και για το ποιους προτιμούν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία ProRata, η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή στο 14%. Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38% και έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 5%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4%, η Ελληνική Λύση με 3% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%. Η Χρυσή Αυγή καταγράφει 1% και οι Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%. Το 5% απαντά «άλλο κόμμα» και το 16% «Δεν έχω αποφασίσει/άκυρο/λευκό/δεν θα ψηφίσω».

Δείτε την πρόθεση ψήφου

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 49% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 25% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 22% τον Γιάνη Βαρουφάκη, το 10% τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια προς τα πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 49%, ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 86%. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Ξανθός με 46% στο σύνολο του δείγματος, ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος πρώτη είναι η Έφη Αχτσιόγλου με 95% ποσοστό συμπάθειας.

Το σύνολο του δείγματος για τους υπουργούς

Οι ψηφοφόροι της κυβέρνησης για τους υπουργούς

Το σύνολο του δείγματος για τους «σκιώδεις» υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τους «σκιώδεις» υπουργούς του κόμματός τους

Σε ερώτηση σχετικά με το τεστ για τον κορωνοϊό το 18% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα το πλήρωναν μόνοι ανεξαρτήτως κόστους και συμπτωμάτων, το 24% πως δεν θα πλήρωναν σε καμία περίπτωση για το τεστ. Tο 56% απάντησαν «εξαρτάται», ενώ από αυτούς το 32% θα πλήρωναν για το τεστ αν είχαν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί ανεξαρτήτως κόστους, το 43% θα πλήρωνε αν είχαν υποψίες και το κόστος δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, ενώ το 22% θα έκανε το τεστ αν το κόστος δεν ήταν υψηλό ανεξάρτητα αν είχαν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί.

Το 75% απάντησε πως θα πλήρωνε μέχρι 50 ευρώ για να κάνει τον έλεγχο. Το 33% των ερωτώμενων έκρινε πως το μεγαλύτερο κόστος των τεστ πρέπει να επωμιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ένα 30% πως πρέπει να το επωμιστεί το ελληνικό κράτος.

Σε άλλη ερώτηση για το αν «η κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Λύκειο θα ήταν μια πρωτοβουλία προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση;», το 72% των ερωτηθέντων απάντησαν σίγουρα/μάλλον προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 23% απάντησε σίγουρα/μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments