Πολιτική

Μπακογιάννης: Τι απαντάει ο δήμαρχος για την επίθεση που δέχτηκε

Μπακογιάννης: Τι απαντάει ο δήμαρχος για την επίθεση που δέχτηκε
Μπακογιάννης: Επίθεση με καφέδες και νερά δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων την Κυριακή σε περιοχή κοντά στον σταθμό Λαρίσης, όπου βρέθηκε και συνομίλησε με κατοίκους. «Η καφεΐνη προκαλεί νεύρα» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Επίθεση με καφέδες και νερά δέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης την Κυριακή 28 Ιουνίου στην επίσκεψή του στην περιοχή κοντά στην πλατεία Βάθη και στον Σταθμό Λαρίσης. Ένταση επικράτησε για λίγο, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Στον Άγιο Παύλο, η είδηση δεν βρίσκεται στις φωνές των λίγων στημένων μπαχαλάκηδων, αλλά στη συζήτηση με τους πολλούς. Στην επαφή με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής. Με αυτά ασχολούμαστε. Και αυτά δεν λύνονται με καφέδες… Η καφεΐνη προκαλεί νεύρα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αναρχικοί ήταν πίσω από την επίθεση στον  Κώστα Μπακογιάννη. Ο δήμαρχος είχε επισκεφθεί νωρίτερα την εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο.

Οι παρεμβάσεις στην Αθήνα συνεχίζονται

Την ίδια στιγμή ο δήμος Αθηναίων βρίσκεται στο κέντρο της επικαιρότητας μιας και σήμερα είναι η πρώτη εργάσιμη μετά τον Μεγάλο Περίπατο στο Σύνταγμα. Ο Δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα και σε κατεδαφίσεις κτιρίων που είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των κατοίκων, με τους Αθηναίους να περιμένουν να δουν με τι θα αντικατασταθούν.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του δήμου Αθηναίων «παρεμβάσεις-ανάσα σε γειτονιές της Αθήνας με νέες κατεδαφίσεις επικίνδυνων κτιρίων κάνει ο Δήμος Αθηναίων επιταχύνοντας τις διαδικασίες εργολαβίας η οποία αφορά σε πρώτη φάση συνολικά 13 ακίνητα με την προοπτική ο κατάλογος των προς κατεδάφιση κτιρίων να συμπληρωθεί και με άλλα κατά την εξέλιξη της εργολαβίας.

Κατεδαφίσεις κτισμάτων

Τις προηγούμενες μέρες κατεδαφίστηκε κτίριο επί της οδού Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών στην 3η Δημοτική Κοινότητα. Παράλληλα έχει αρχίσει η αποξήλωση αμιάντου από πέντε (5) κτίσματα που βρίσκονται στην οδό Επικλέους στην 5η Δημοτική Κοινότητα με την προοπτική η κατεδάφισή τους να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Αμέσως μετά ακολουθεί η κατεδάφιση ενός κτιρίου επί της οδού Αλκμαίωνος 3, στην 4η Δημοτική Κοινότητα.

Με τις κατεδαφίσεις κτισμάτων για τα οποία υπάρχουν οριστικές αποφάσεις αλλά και τις παρεμβάσεις σε άλλα κτίρια με προστατευτικά στις όψεις τους, ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρίνεται στο αίτημα κατοίκων αλλά και επισκεπτών να αξιοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στην διάθεση του έτσι ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τον μεγάλο αριθμό εγκαταλελειμμένων κτιρίων στην Αθήνα. Όλα αυτά με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την διάσωση μιας μοναδικής αναξιοποίητης πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτελούν πολλά από αυτά τα κτίρια-κοσμηματα σε γειτονιές της πρωτεύουσας.»

«Έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή, το σχέδιό μας σε σχέση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας. Σε πρώτη φάση, πρέπει να φροντίσουμε άμεσα, και αυτό κάνουμε, ώστε να μην υπάρχουν κτίρια που εδώ και δεκαετίες, αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Κάνουμε το ξεκαθάρισμα για να μπούμε στην αξιοποίηση εκείνων των κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές. Το σίγουρο είναι ότι μπαίνουμε στη λύση ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει η πόλη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχει έρθει η ώρα να κλείσουμε με αυτό το κεφάλαιο» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments