Ελλάδα

Βρετανοί τουρίστες: Σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων προς την Ελλάδα προχωρούν οι αεροπορικές εταιρίες

Βρετανοί τουρίστες: Σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων προς την Ελλάδα προχωρούν οι αεροπορικές εταιρίες
Βρετανοί τουρίστες: Η απόφαση για άνοιγμα των συνόρων στις 15 Ιουλίου οδήγησε τους Άγγλους να ακυρώσουν ταξιδιωτικά πακέτα και αεροπορικά εισιτήρια προς την Ελλάδα.

Πριν βγουν οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για το άνοιγμα των συνόρων σε τουρίστες του εξωτερικού, οι Βρετανοί φαίνεται πως ήταν σίγουροι ότι θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας πριν από τις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του newsit.gr. Κρατήσεις πτήσεων και ταξιωδιτικά πακέτα ακυρώνονται μαζικά. Σύμφωνα με τα Βρετανικά ΜΜΕ, EasyJet, TUI, Ryanair, Jet2 και British Airways προχώρησαν σε ακυρώσεις προς την Ελλάδα.

Οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν όπως γράφουν να πάρουν την απόφαση αυτή μετά την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι παρατείνει την απαγόρευση εισόδου στην χώρα από τους Βρετανούς έως τις 15 Ιουλίου.

Πίστευαν ότι οι απαγορεύσεις θα αρθούν από αύριο

Όλοι πίστευαν ότι οι απαγορεύσεις θα αρθούν από αύριο. Σύμφωνα με την Mirror, TUI, Jet2, Ryanair, British Airways και easyJet ακύρωσαν τις διακοπές χιλιάδων Βρετανών στην Ελλάδα. Εκπρόσωπος της easyJet δήλωσε: «Μετά την ανακοίνωση των ελληνικών αρχών, θα επανεξετάσουμε το πρόγραμμα πτήσεων και θα ενημερωθούν οι πελάτες μας για όποιες αλλαγές γίνουν για τις επιλογές που θα έχουν είτε με αλλαγή ημερομηνίας ταξιδιού, είτε με voucher, είτε με εξαργύρωση χρημάτων».

Το δημοσίευμα της Deutsche Welle για «αεροδιάδρομο» με τη Βρετανία

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της Deutsche Welle η Βρετανία φαίνεται έτοιμη να εγκαινιάσει τον λεγόμενο «αεροδιάδρομο» με την Ελλάδα και άλλες χώρες. Αυτό σημαίνει το άνοιγμα των συνόρων για τους Βρετανούς προς συγκεκριμένες χώρες, στις οποίες δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύει και αντίστροφα. Οι πολίτες των χωρών που υπογράφουν τη συγκεκριμένη συμφωνία με τη Βρετανία, δεν θα χρειαστεί να μείνουν σε καραντίνα εάν την επισκεφθούν.

Η απόφαση αυτή φαίνεται να πάρθηκε μετά τις επικρίσεις αεροπορικών εταιρειών και του βρετανικού τουριστικού κλάδου,όπως αναφέρει η naftemporiki.gr. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου αναμένεται η βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για την ελεύθερη διακίνηση τουριστών. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Τουρκία, Γερμανία και Νορβηγία, απαρτίζουν τον κατάλογο των χωρών, που σε πρώτη φάση θα δεχθούν τους πρώτους Βρετανούς τουρίστες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments