Ελλάδα

«Φόνισσα του Κορωπίου» δίκη: Νέα καταδίκη – Στο στόχαστρο της εισαγγελέα και ο πρώην σύντροφός της

«Φόνισσα του Κορωπίου» δίκη: Νέα καταδίκη – Στο στόχαστρο της εισαγγελέα και ο πρώην σύντροφός της
«Φόνισσα του Κορωπίου» δίκη: Ραγδαίες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Κορωπί. Γιατί η 35χρονη είπε ότι «δεν θέλει να αμαρτήσει». Ομόφωνη η νέα καταδίκη της.

Δεν άλλαξε η απόφαση για τη «φόνισσα του Κορωπίου» στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ενώ στο στόχαστρο της εισαγγελέα της έδρας μπήκε και ο πρώην σύντροφος της γυναίκας.  Αναλυτικότερα, ομόφωνη είναι η νέα καταδίκη για την 30χρονη «φόνισσα του Κορωπίου», ενώ εντύπωση προκάλεσε η δικαιολογία της για να μην αναφερθεί με λεπτομέρειες στο φονικό.

Η «φόνισσα του Κορωπίου» ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της, αλλά δεν είπε λεπτομέρειες για το φονικό γιατί… δεν ήθελε να αμαρτήσει. Η εξέλιξη που υπάρχει στην υπόθεση είναι ότι η εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και του πρώην συντρόφου της δράστριας. Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας για το έγκλημα στο Κορωπί, τον Αύγουστο του 2016, και τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, έτσι ώστε να ερευνηθεί τυχόν συνέργειά του στην υπόθεση και συγκεκριμένα το γιατί δεν φρόντισε παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης να την αποτρέψει.

Αντίθετα, ο 45χρονος φέρεται να ενίσχυσε την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης, όπως και πρωτόδικα, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρόταση που έγινε δεκτή ομόφωνα από το δικαστήριο. Η υπεράσπισή της αιτήθηκε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για ανθρωποκτόνο σκοπό της 35χρονης, ο οποίος προκύπτει «από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, τα επεισόδια μεταξύ των δυο γυναικών, τις απειλές σε βάρος της αλλά και από μίσθωση αυτοκινήτου και το μαχαίρι που αγόρασε».

Παράλληλα, η εισαγγελέας επισήμανε πως «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε. Αν είχε λάβει τέτοια επιθετική τάση από το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της. Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής».

Η συγνώμη και ο φόβος για… αμαρτία

Νωρίτερα, η 30χρονη, επονομαζόμενη και «φόνισσα του Κορωπίου» ζήτησε συγνώμη για την πράξη της. «Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον» ανέφερε προς δικαστές και ενόρκους.

Η 30χρονη όπως και πρωτοδίκως επέμεινε στην εκδοχή του διαπληκτισμού με το θύμα. Συγκεκριμένα για την στιγμή της ανθρωποκτονίας περιέγραψε πως «μου άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού (σ.σ. η 35χρονη), με έβριζε, μου τράβηξε το παιδί, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Άρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δεν θυμάμαι πως πήρα το μαχαίρι και πως τη μαχαίρωσα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου ‘πε “εμένα θα με σκοτώσεις;”. Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι τον μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως η 30χρονη αναφερόταν στο θύμα ως η «συγχωρεμένη», ενώ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες του διαπληκτισμού με το θύμα λέγοντας πως τα δύο τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο Θεό και δεν θέλει να αμαρτήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments