Ελλάδα

“Η Ελλάδα θα νικήσει σε μια σύγκρουση με την Τουρκία”

“Η Ελλάδα θα νικήσει σε μια σύγκρουση με την Τουρκία”
Η δήλωση που δείχνει το επίπεδο στρατιωτικής ετοιμότητας.

Η τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ετών έχει αυξηθεί. Τα εσωτερικά τεράστια οικονομικά προβλήματα του Ταγίπ Ερντογάν και η κατάσταση με τους Τούρκους στρατιώτες που έχασε στη Συρία έχουν στριμώξει για τα καλά τον Τούρκο πρόεδρο ο οποίος ψάχνει καθημερινά να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών του στην κερκίδα. Και όπου κερκίδα στην αντιπαλότητα με την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Τις δυο χώρες που μαζί με το Ισραήλ πρωταγωνιστούν αυτή τη στιγμή στην ενεργειακή σκακιέρα της ανατολικής Μεσογείου, αφήνοντας τον σουλτάνο ολομόναχο να ονειρεύεται.

Ωστόσο οι προκλήσεις των Τούρκων είναι τόσες πολλές και συχνές που η θερμοκρασία στο Αιγαίο χτυπάει πλέον κόκκινο. Όπως σημείωσε ο Κύπριος Αντιστράτηγος ε.α. Ανδρέας Πενταράς όταν βρέθηκε καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του κυπριακού σταθμού “ΣΙΓΜΑ” έχει μαζευτεί μεγάλο γεωπολιτικό φορτίο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. “Γεννήτρια αυτού του φορτίου είναι η Τουρκία χωρίς να ξέρουμε με ποιο τρόπο θα εκτονωθεί” ανέφερε ο Αντιστράτηγος.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Πενταράς η κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται σε τέτοιο σημείο όπου με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε ένα θερμό επεισόδιο και ενδεχομένως εάν κλιμακωθεί σε μια Ελληνοτουρκική σύρραξη. Και όπως εξήγησε έχει ξεκινήσει και μια προσπάθεια από πλευράς Ευρώπης για να εκτονωθεί η κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ. Πενταρά η στρατιωτική πολιτική της Τουρκίας έχει χαραχθεί από τη δεκαετία του 1950 και αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Πενταράς είπε επισήμανε ότι  σε αυτή την κατάσταση μια ενδεχόμενη σύγκρουση Ελλάδας και Τουρκίας θα μεταφερθεί αναπόφευκτα και στην Κύπρο και αυτό γιατί θεωρείται “αδύναμος κρίκος” για την Τουρκία ενώ στην Ελλάδα θα χάσει. Όπως είπε χαρακτηριστικά εάν γίνει σύγκρουση Ελλάδας Τουρκίας, η Ελλάδα θα είναι ο νικητής και η Τουρκία θα προσπαθήσει να επιτύχει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στην Κύπρο ώστε να έχει ένα δυνατό χαρτί στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Όσον αφορά τη δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η «λύση μέσα από την στρατιωτικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού», ο κ. Πενταράς σημείωσε πως προφανώς εννοούσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η Κύπρος από μόνη της δεν μπορεί να τα βάλει με τις ένοπλες δυνάμεις που έχει η Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments