Ελλάδα

Κρήτη 10χρονος: Στο νοσοκομείο ανήλικος επειδή ήπιε ρακή

Κρήτη 10χρονος: Στο νοσοκομείο ανήλικος επειδή ήπιε ρακή
Κρήτη 10χρονος: Γονείς είδαν τον έναν ανήλικο που δεν αισθανόταν καλά και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Προβληματισμός εγείρεται μετά την πρόσφατη είδηση για μεταφορά ενός 10χρονου παιδιού στο νοσοκομείο ύστερα από κατανάλωση ρακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το τοπικό creta24, το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα στο εξοχικό ενός θείου του 10χρονου αγοριού, όπου είχαν πάει ο ανήλικος και ένας φίλος του. Όμως, οι γονείς των παιδιών τους αναζητούσαν. Έτσι, πήγαν στην αγροικία όπου και είδαν ότι ο ένας εκ των ανηλίκων δεν αισθανόταν καλά και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Έτσι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από χωριό του δήμου Μαλεβιζίου μετά από κατανάλωση ρακής.

Τα δύο παιδιά βρήκαν τη ρακή που υπήρχε 

Σύμφωνα με το creta24, τα δύο παιδιά βρήκαν τη ρακή που υπήρχε και ο 10χρονος ήπιε περίπου ένα ποτήρι. Όταν οι γιατροί έκριναν ότι είναι καλά στην υγεία του, του έδωσαν εξιτήριο. Ωστόσο, για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία. Βέβαια, μπορεί το παιδί να έλαβε εξιτήριο και να μην υπήρξε κάποια άλλη κατάληξη αλλά το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συμβάντων που αφορούν στην Κρήτη όπου η παράδοση τείνει να επηρεάζει αρνητικά. Οπλοφορία και κατανάλωση αλκοόλ παραμένουν μάστιγα για τους νέους ανθρώπους.

Η υπερκατανάλωση αλκοόλ είναι μία συνήθεια που «τραυματίζει» την Κρήτη

Η υπερκατανάλωση αλκοόλ είναι μία συνήθεια η οποία όσα χρόνια και αν περάσουν, εξακολουθεί να «τραυματίζει» την Κρήτη. Μόνο το τελευταίο διάστημα αρκετοί νέοι έχουν νοσηλευτεί στα κατά νομούς νοσοκομεία λόγω οξείας μέθης, χαρακτηρίζοντας, οι γιατροί, που έρχονται σε πρώτη επαφή με τα παιδιά, την κατάσταση ως επικίνδυνη. Το κύριο πεδίο όπου αρκετοί νέοι καταναλώνουν ανεξέλεγκτα ποτό είναι οι εκδηλώσεις και οι συναθροίσεις, όπου το κέφι επικρατεί λόγω της καλής παρέας μα το αποτέλεσμα της μεγάλης κατανάλωσης δημιουργεί, σύμφωνα και με γονείς και κατοίκους της ενδοχώρας, ένα φαινόμενο το οποίο θλίβει.

Θυμίζουμε το 2018 όταν μια 14χρονη μαθήτρια μεταφέρθηκε λιπόθυμη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ. Τότε  ο σύμβουλος απεξάρτησης εθισμών Δαμιανός Δουίτσης , φιλοξενήθηκε σε μέσα μαζικής επικοινωνίας της Κρήτης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η αλόγιστη χρήση αλκοόλ είναι ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί τοπικούς φορείς, την Πολιτεία αλλά και ολόκληρες οικογένειες. Και όπως υποστήριξε, εάν δεν πάρουμε θέση και δεν συμβάλλουμε στο να αλλάξουμε αντιλήψεις και νοοτροπίες απέναντι στη χρήση, τότε το κοινωνικό φαινόμενο θα συνεχίζει να υπάρχει.

Μέσα σε ένα τριήμερο 67 παραβάσεις για αλκοόλ στην Κρήτη

Το τριήμερο από 26 έως 28 Ιουνίου βεβαιώθηκαν 67 παραβάσεις σε Κρητικούς οδηγούς καθώς έπιασαν τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ, σύμφωνα με το flashnews. Να σημειωθεί πως το τριήμερο από Παρασκευή 26 Ιουνίου έως την Κυριακή 28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 12.774 έλεγχοι αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 482 παραβάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments