Ελλάδα

Σοβαρό τροχαίο στην Αττική Οδό

Σοβαρό τροχαίο στην Αττική Οδό
Τροχαίο Αττική Οδός: Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα που συνέβη στην Αττική Οδό.

Ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Ιουλίου στην Αττική Οδό. Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε στη σήραγγα Βριλησσίων προς Αεροδρόμιο – Περιφερειακή Υμηττού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, καθώς το αμάξι στο οποίο επέβαινε διέφυγε της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η ανάρτηση της Αττικής Οδού για το σοβαρό ατύχημα

Η Αττική Οδός ανάρτησε στο Twitter προειδοποίηση για το ατύχημα, ενώ συμβούλευσε τους οδηγούς να κινούνται με προσοχή.

Η Αττική Οδός στο σάιτ της προειδοποιεί σχετικά με τη δυσκολία της οδήγησης στις σήραγγες. Όπως αναφέρει: «Η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι τα τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν σε σήραγγες είναι ευκολότερο να εξελιχθούν σε καταστροφές, σε σχέση με αντίστοιχα ατυχήματα σε ανοικτό χώρο. Είναι απαραίτητο, επομένως, να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εμφάνισης ατυχημάτων.

Φροντίστε, λοιπόν, όταν οδηγείτε σε σήραγγες ή τούνελ να:

  • Έχετε τα φώτα σας αναμμένα.
  • Μην παραβιάζετε τους φωτεινούς σηματοδότες λωρίδας. Οι φωτεινοί αυτοί σηματοδότες είναι τοποθετημένοι στην είσοδο της σήραγγας ή του τούνελ, αλλά και στο εσωτερικό της, πάνω από κάθε λωρίδα, και δείχνουν εάν η λωρίδα λειτουργεί. Εάν αντιληφθείτε ότι η λωρίδα είναι εκτός λειτουργίας, θα πρέπει να αλλάξετε λωρίδα το ταχύτερο δυνατόν.
  • Τηρείτε τα σταθερά ή μεταβλητά όρια ταχύτητας. Τα μεταβλητά όρια ταχύτητας σε μια σήραγγα ή σε ένα τούνελ, δείχνουν το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας για τους οδηγούς, όπως αυτό έχει καθοριστεί σύμφωνα με την κυκλοφορία και τις συνθήκες που επικρατούν. Σε περίπτωση που ο φωτεινός σηματοδότης των μεταβλητών ορίων είναι σβηστός, ισχύουν τα προβλεπόμενα, από τις στατικές πινακίδες, όρια ταχύτητας.
  • Κρατάτε τις αποστάσεις ασφαλείας.
  • Μην αλλάζετε άσκοπα λωρίδα.
  • Αφήνετε τουλάχιστον πέντε μέτρα απόσταση από το μπροστινό σας όχημα, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ακινητοποιήσετε το όχημά σας εντός ενός τούνελ.
  • Σβήνετε τη μηχανή σας, σε περίπτωση παρατεταμένης στάσης μέσα σε σήραγγα.
  • Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας και κατευθυνθείτε προς την πλησιέστερη έξοδο, πεζοί, σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος εντός σήραγγας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments