Διεθνή

Τραμπ: Δέχεται πιέσεις να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του

Τραμπ: Δέχεται πιέσεις να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του
Τραμπ: Μήπως ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του για να δώσει το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες του;

Ολοένα και πληθαίνουν οι απόψεις, ακόμη και από Ρεπουμπλικάνους, που στηρίζουν την άποψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του, την ώρα που ακόμη και η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι ο χρόνος πιέζει για να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Μήπως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να φορά μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του για να δώσει το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες του, καθώς οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα από την επιδημία του κορωνοϊού;», είναι το κρίσιμο ερώτημα που έχει τεθεί.

Υποστηρικτές του θεωρούν τη χρήση μάσκας ένδειξη αδυναμίας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημοσίως με μάσκα από την αρχή της επιδημίας, η οποία μέχρι τώρα έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 125.000 Αμερικανούς. Εξάλλου ο Τραμπ έχει επικρίνει τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν επειδή φορά μάσκα, την οποία έχει χαρακτηρίσει «δίκοπο μαχαίρι», την ώρα που οι νότιες πολιτείες των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μια ανησυχητική άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού.

To Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC), που καθορίζει την κυβερνητική αντίδραση στην πανδημία, έχει απλώς συστήσει τη χρήση μάσκας. Η Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της που η χρήση μάσκας δεν είναι «υποχρεωτική» στους δημόσιους χώρους, κάτι που η ίδια εκτίμησε ότι θα έπρεπε να έχει γίνει «εδώ και καιρό». Και αυτό, όπως κατήγγειλε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ABC News προκειμένου να μην «ενοχληθεί» ο Τραμπ.

Πολλοί παρατηρητές και αναλυτές αναφέρουν εξάλλου ότι οι άνδρες υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου σε συντηρητικές περιοχές της χώρας θεωρούν τη χρήση μάσκας ένδειξη αδυναμίας. «Ο πρόεδρος θα έπρεπε να φορά μάσκα», τόνισε η Πελόζι, προτού προσθέσει: «Οι αληθινοί άνδρες φοράνε μάσκα», υπονοώντας, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν ο Μπάιντεν, ότι η επιλογή του Αμερικανού προέδρου να μην φορά μάσκα αποτελεί ένας είδος στρεβλής αρρενωπότητας.

Το CNN εκθέτει τον Τραμπ

Σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το αμερικανικό δίκτυο εκθέτει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς βγάζει στο φως τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με διεθνείς ηγέτες. Τα υποτιμητικά σχόλια για τη Μέι και τη Μέρκελ, οι ιδιαίτερες σχέσεις με τον Πούτιν και τον Ερντογάν, τα «γαλλικά» στον πρόεδρο Μακρόν είναι κάποιες από τις πληροφορίες που δίνει στη δημοσιότητα το CNN.

Δημοσίευμα του CNN που βασίζεται σε καταθέσεις τουλάχιστον δέκα αξιωματούχων που είχαν πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Τραμπ, εκθέτει τον Αμερικάνο πρόεδρο εντός και εκτός των ΗΠΑ. Όπως λένε χαρακτηριστικά στο αμερικανικό δίκτυο επιβεβαιώνεται η άποψη πολλών πρώην συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ ότι «αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments