Πολιτική

Μάνος Κόνσολας Δελφοί: «Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του»

Μάνος Κόνσολας Δελφοί: «Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του»
Μάνος Κόνσολας Δελφοί: Τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης παρουσίασε ο υφυπουργός Τουρισμού από τους Δελφούς.

Στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών με θέμα την επόμενη μέρα του ελληνικού τουρισμού. «Το μοντέλο του μαζικού τουρισμού έφτασε στο τέλος του. Η μονοκαλλιέργεια, ο μονοδιάστατος χαρακτήρας του τουρισμού, η εποχικότητα, αλλά και η υπερσυγκέντρωση των τουριστικών δραστηριοτήτων σε πέντε μόνο περιφέρειες της χώρας, αποτελούν μεγάλες παθογένειες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κόνσολας. Παράλληλα, επεσήμανε πως έχει έρθει η στιγμή για ένα νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το υφυπουργό το μοντέλο αυτό θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Επένδυση και στροφή στην ποιότητα με τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος.
  • Προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος.
  • Πράσινη τουριστική οικονομία.
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός των τουριστικών επιχειρήσεων.
  • Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε ως προϋποθέσεις για το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης ένα στρατηγικό Σχέδιο Μακράς Πνοής που υπερβαίνει τον πολιτικό και κυβερνητικό κύκλο μιας κυβέρνησης, την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ και την Πολυκεντρική Τουριστική Ανάπτυξη. «Το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης απαιτεί εθνική συνείδηση, εθνική συμφωνία και εθνική πολιτική. Πιστεύω στη συνεννόηση και στη συνεργασία. Ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πεδίο σύγκλισης της δημιουργικής Ελλάδας. Δημιουργικοί Έλληνες υπάρχουν παντού» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ υπενθυμίζεται πως σήμερα ανοίγουν και επισήμως τα σύνορα της Ελλάδας στον απόηχο της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Οι πτήσεις από το εξωτερικό είναι γεγονός ενώ η καραντίνα και τα υποχρεωτικά τεστ δίνουν τη θέση τους σε στοχευμένους ελέγχους και εκτίμηση του κινδύνου με τη βοήθεια της βάσης δεδομένων που δημιουργείται με τις δηλώσεις των ταξιδιωτών στην πλατφόρμα travel.gov.gr. Η χώρα μας λοιπόν, ακολουθώντας τη σύσταση της Ένωσης, επεκτείνει τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα για τους μονίμους κατοίκους των εξής τρίτων χωρών:

Παράλληλα, η σύσταση αφορά και όσους προέρχονται από την Ανδόρα, το Μονακό, το Σαν Μαρίνο και το Βατικανό. Επίσης, συνεχίζεται κανονικά η δυνατότητα εισόδου στην Ελλάδα για όλους τους μονίμους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που περιλαμβάνει τις χώρες της Ζώνης Σένγκεν (μαζί και τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο και τη Ρουμανία), και τις συνδεδεμένες στη Σένγκεν χώρες ΙσλανδίαΝορβηγίαΕλβετία, Λιχτενστάιν, καθώς και την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments