Ελλάδα

Φεστιβάλ Βιβλίου: Πήγε το ΣΔΟΕ και τα περίπτερα έκλεισαν

Φεστιβάλ Βιβλίου: Πήγε το ΣΔΟΕ και τα περίπτερα έκλεισαν
Φεστιβάλ Βιβλίου: Για ελέγχους στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης το ΣΔΟΕ. Έκλεισαν τα περίπτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Απρόοπτα στο Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης. Το ΣΔΟΕ βρέθηκε χθες το βράδυ, Τετάρτη 1 Ιουλίου, στο σημείο που λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους. Οι εκδότες που συμμετέχουν σε αυτό σφράγισαν τα περίπτερά τους για μερικές ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας , ενώ πραγματοποίησαν και συγκέντρωση στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου για να εκτιμήσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μάλιστα, κατήγγειλαν πως δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτός ο έλεγχος. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, που είναι ο φορέας που διοργανώνει το Φεστιβάλ, Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα περίπτερα θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά. «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό μετά από 39χρόνια λειτουργίας του Φεστιβάλ. Γίνεται συνεχόμενη επιδρομή και σήμερα κλείσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας», ανέφερε στο Thestival.gr ο κ. Μπαρμπουνάκης ζητώντας «να μην κάνουν επιδρομή και να μας αφήσουν να λειτουργήσουμε». Όπως ανέφερε ο ίδιος οι εκδότες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ:

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στολίζει και φέτος την Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης από την Παρασκευή 26 Ιουνίου έως και την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, από τις 19:00 έως τις 23:00, για τέσσερις ώρες κάθε βράδυ, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας που ορίζονται από τους ειδικούς. Για 17 ημέρες τα λευκά κιόσκια που τόσο αγαπούν οι βιβλιόφιλοι της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών, γεμίζουν με χιλιάδες τίτλους βιβλίων, στο ύψος του Βασιλικού θεάτρου έως το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πριν τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που βιώνουμε με τη πανδημία, το Φεστιβάλ Βιβλίου φέτος δεν πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες, δρώμενα και ομιλίες, αλλά περιορίζεται στην έκθεση των βιβλίων. Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στον Μανώλη Αναγνωστάκη και στους Θεσσαλονικείς συγγραφείς, οι οποίοι τιμούν με τη συνεισφορά τους τα ελληνικά γράμματα για πολλές δεκαετίες.

Τα περίπτερα φέτος έχουν στηθεί με αποστάσεις περίπου 2 μέτρων μεταξύ τους. Σε κάθε εκθετήριο βρίσκεται ένα άτομο και τα βιβλία είναι προσβάσιμα για το κοινό από την εξωτερική τους πλευρά, αφού το σχήμα κάθε περιπτέρου είναι Π για περισσότερη λειτουργικότητα και την προσβασιμότητα των επισκεπτών. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται ο συνωστισμός και τηρούνται στο μέγιστο οι κανονισμοί ασφάλειας και υγιεινής. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος υπό την αιγίδα των Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Υπουργείο Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments