Ελλάδα

Κύκλωμα εκβιαστών: 15 συλλήψεις – Δύο οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί

Κύκλωμα εκβιαστών: 15 συλλήψεις – Δύο οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί
Κύκλωμα εκβιαστών: 15 οι συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ., δύο οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί μετά από πολυεπίπεδη επιχείρηση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε με κέντρο τον Πειραιά. Ανάμεσα στις συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι και δύο αστυνομικοί.

Πιο συγκεκριμένα, σε δεκαπέντε συλλήψεις προχώρησε στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης η υπηρεσία Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δύο χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, που κατά τις πρώτες πληροφορίες, είχαν περιφερειακό ρόλο στο μεγάλο κύκλωμα που είχε έδρα τον Πειραιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον ακόμη 5 άτομα, για εκβιάσεις καταστηματαρχών ακόμη και εμπρηστικές – βομβιστικές επιθέσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι η έρευνα της Ασφάλειας ξεκίνησε πριν από περίπου έξι μήνες και σήμερα τα ξημερώματα κλιμάκια της Δίωξης Εκβιαστών με πολυεπίπεδη επιχείρηση που απλώθηκε σε όλη την Αττική συνέλαβε τα συγκεκριμένα άτομα ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα, έξι έως επτά, σύμφωνα με πληροφορίες, που φέρονται να συμμετείχαν στις ομάδες του μεγάλου λιμανιού.

Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση είναι άκρως σοβαρή και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις. Την ίδια ώρα, δηλώσεις έκανε ο συνήγορος των συλληφθέντων, Παναγιώτης Κάσσης. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος, μιλώντας στο protothema.gr για την υπόθεση, επισημαίνει πως είναι «απαράδεκτο μετά από 12 ώρες κράτησης οι συλληφθέντες να μην έχουν πρόσβαση στους δικηγόρους τους και παράλληλα, ενώ η προανάκριση διενεργείται μήνες, να καλούνται μάρτυρες να καταθέσουν για να παραταθεί η προανάκριση. Κάποια στιγμή το συγκεκριμένο τμήμα θα πρέπει να κρίνεται από τις αποφάσεις των δικαστηρίων και όχι από τις ανεπιτυχείς συλλήψεις». Τελικά, όπως αναφέρει το ίδιο σάιτ, λίγο πριν από τις επτά και μισή το απόγευμα επετράπη στους δικηγόρους να δουν τους πελάτες τους.

Εξάρθρωση και για σπείρα που πουλούσε ναρκωτικά

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε άλλη μια μεγάλη επιχείρηση, αυτή τη φορά για ναρκωτικά. Η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και τη συνδρομή Ομάδων ΔΙ.ΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η σπείρα διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στις πλατείες Βικτωρίας και Αιγύπτου, στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου, ενώ συνελήφθησαν, μετά από ειδική επιχείρηση δεκαεπτά αλλοδαποί, από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράν. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δεκατέσσερις επιπλέον αλλοδαποί. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα, τουλάχιστον από τα μέσα του 2019, διακινούσε ηρωίνη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments