Πως Να

Πώς να καθαρίσω τη σχολική τσάντα

Πώς να καθαρίσω τη σχολική τσάντα
Κάθε καλοκαίρι όλοι οι γονείς επαναλαμβάνουν την ίδια διαδικασία με τη σχολική τσάντα του παιδιού τους, προκειμένου η νέα χρονιά να ξεκινήσει σωστά.

Τα σχολεία έκλεισαν αλλά οι τσάντες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και της καραντίνας μπορεί να μην βρώμισαν τόσο όσο τις προηγούμενες χρονιές.

Ωστόσο, οι γονείς οφείλουν να επαναλάβουν την ίδια διαδικασία καθαρισμού της σχολικής τσάντας του παιδιού τους προκειμένου να είναι έτοιμα όλα για τη νέα χρονιά. Εξάλλου, μιας και τα σχολεία θα ανοίξουν λίγες ημέρες νωρίτερα και ο Ιούλιος μόλις μπήκε, είναι ευκαιρία να μην αφήσουν κάτι για τελευταία στιγμή.

Εμείς είμαστε εδώ λοιπόν, για να σας δώσουμε τη λύση ώστε να κάνετε την τσάντα να μοιάζει σαν καινούρια, χωρίς να μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε νέα, παρά μόνο αν είναι εντελώς φθαρμένη.

Στο πλυντήριο 

Θα χρειαστείτε ένα απαλό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων, μια μαξιλαροθήκη ή μια τσάντα πλυντηρίου, ένα απορρυπαντικό λεκέδων και μια παλιά οδοντόβουρτσα προαιρετικά. Αδειάστε τα περιεχόμενα του σακιδίου. Βγάλτε τα σκουπίδια και τοποθετήστε τα αντικείμενα σε ένα πλαστικό δοχείο ή σε ένα καλάθι. Εφαρμόστε, σύμφωνα με το mothersblog, το ειδικό απορρυπαντικό αφαίρεσης λεκέδων σε περιοχές που είναι αποχρωματισμένες ή βαριά λερωμένες.

Χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα και τρίψτε απαλά τις περιοχές αυτές. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα φερμουάρ είναι ανοιχτά, γυρίστε το σακίδιο το μέσα – έξω και τοποθετήστε το μέσα στη μαξιλαροθήκη ή την τσάντα πλυντηρίου. Πλύνετε το σακίδιο με κρύο νερό στον ήπιο κύκλο. Κρεμάστε το σακίδιο σας ανάποδα για να στάξει, σε εξωτερικό χώρο κατά προτίμηση. Περιμένετε έως ότου το εσωτερικό του στεγνώσει εντελώς μέχρι να ξανατοποθετήσετε τα αντικείμενα που είχατε αφαιρέσει.

Στο χέρι

Θα χρειαστείτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα, νερό, ένα μπολ, μια κανάτα, μια μαλακή βούρτσα καθαρισμού και μια πετσέτα μικροϊνών. Για αρχή, βεβαιωθείτε ότι η τσάντα είναι τελείως άδεια. Γυρίστε τη προς τα έξω και στο μπολ ανακατέψτε τη σόδα με αρκετό νερό για να σχηματιστεί μια κρέμα καθαρισμού. Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για να απλώσετε το μείγμα πάνω στην τσάντα. Αποφύγετε τις δερμάτινες περιοχές.

Γεμίστε την κανάτα με νερό. Σταθείτε πάνω από τον νεροχύτη της κουζίνας ή τη μπανιέρα και ρίξτε προσεκτικά το νερό πάνω στο σακίδιο για να ξεπλύνετε το μείγμα (προσέξτε να μην βρέξετε τα δέρματα ή άλλες ευαίσθητες λεπτομέρειες). Επαναλάβετε μέχρι το νερό που τρέχει μέσα από το ύφασμα είναι καθαρό και όλα τα ίχνη της σόδας έχουν αφαιρεθεί. Σκουπίστε το σακίδιο με μια στεγνή πετσέτα για να αποτρέψετε την εξάπλωση της υγρασίας σε περιοχές που δεν πρέπει να βρέχονται και αφήστε να στεγνώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments