Διεθνή

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ρεκόρ με πάνω από 50.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

ΗΠΑ κορωνοϊός: Ρεκόρ με πάνω από 50.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
ΗΠΑ κορωνοϊός: Τουλάχιστον 52.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον φονικό ιό καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες.

Νέο αριθμό ρεκόρ κατέγραψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τις τελευταίες 24 ώρες, αναφορικά με τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ, τουλάχιστον 52.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν στις ΗΠΑ τις προηγούμενες 24 ώρες, ένας αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Αυτές οι νέες μολύνσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε σχεδόν 2,7 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης.

Συνολικά 128.028 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού

Ο αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ανήλθε σε 706 και συνολικά 128.028 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κορωνοϊού, όπως φαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Ο αριθμός των τελευταίων εντοπισμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε πολλές περιοχές όπως το Χιούστον (Τέξας) και το Φοίνιξ (Αριζόνα).

ΝΑ σημειωθεί πως την Τετάρτη (1 Ιουλίου), το Τέξας έσπασε το ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, καταγράφοντας 8.076 νέες μολύνσεις κορωνοϊού, σχεδόν 1.000 περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα. Εξαιτίας αυτής της έξαρσης μετάδοσης της νόσου, ορισμένες πολιτείες αναγκάζονται να αναστείλουν την πορεία άρσης των περιορισμών.

Πάνω από 512.000 οι νεκροί σε όλο τον κόσμο

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει τουλάχιστον 512.383 θανάτους παγκοσμίως από τότε που η Κίνα ανακοίνωσε επισήμως την εμφάνιση της ασθένειας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Περισσότερα από 10.564.050 κρούσματα του κορωνοϊού έχουν διαγνωστεί επισήμως σε 196 χώρες και εδάφη από την έναρξη της επιδημίας. Τουλάχιστον 5.341.000 άνθρωποι θεωρείται ότι έχουν αποθεραπευτεί.

Πάντως, αξίζει να τονισθεί πως ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων κρουσμάτων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων. Ορισμένες χώρες κάνουν διαγνωστικά τεστ μόνο στα βαριά περιστατικά, άλλες χρησιμοποιούν τα τεστ κατά προτεραιότητα για την ιχνηλάτηση, ενώ ένας αριθμός φτωχών χωρών διαθέτει περιορισμένες δυνατότητες ανίχνευσης. Οι ΗΠΑ, που κατέγραψαν τον πρώτο τους θάνατο από κορωνοϊό στις αρχές Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με χιλιάδες θανάτους και πάνω από δύο εκατομμύρια κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments