Διεθνή

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 113 νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο [vid]

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 113 νεκροί από κατολίσθηση σε ορυχείο [vid]
Μιανμάρ: Τα πτώματα 113 εργατών ανασύρθηκαν μα οι έρευνες για επιζώντες ανεστάλησαν λόγω των βροχών στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη σημειώθηκε στη βόρεια Μιανμάρ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, τουλάχιστον 113 εργάτες.

Τα πτώματα των εργατών ανασύρθηκαν από τη λάσπη στο ορυχείο, στο οποίο σημειώθηκε κατολίσθηση, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία της Πολιτείας Καχίν. Πάντως, οι έρευνες για επιζώντες ανεστάλησαν λόγω των καταρρακτωδών βροχών στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Η ανάρτηση στο Twitter

Οι εργάτες του ορυχείου παρασύρθηκαν από ένα κύμα λάσπης

«Οι εργάτες του ορυχείου παρασύρθηκαν από ένα κύμα λάσπης που προκλήθηκε από τις σημαντικές νεροποντές στην περιοχή», διευκρίνισε η πυροσβεστική υπηρεσία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. «Μέχρι στιγμής έχουμε βρει συνολικά 113 πτώματα», συμπλήρωσε.

Προσπαθεί να βοηθήσει η ομάδα των σωστικών συνεργείων

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα της πυροσβεστικής στο Facebook δείχνουν μια ομάδα των σωστικών συνεργείων να προχωρεί σε μια κοιλάδα που έχει βυθιστεί στη λάσπη στο καντόνι Χπάκαντ, κοντά στην μεθόριο με την Κίνα.

Κάθε χρόνο δεκάδες εργάτες που δουλεύουν σε ορυχεία νεφρίτη, χάνουν τη ζωή τους σε δυστυχήματα

Κάθε χρόνο δεκάδες εργάτες που εργάζονται σε ορυχεία νεφρίτη χάνουν τη ζωή τους σε δυστυχήματα που οφείλονται στις επισφαλείς συνθήκες εργασίας τους, ιδιαίτερα την περίοδο των μουσώνων. Η ευημερούσα, αλλά ελλιπώς εποπτευόμενη βιομηχανία ορυχείων, απασχολεί πολλούς μη δηλωμένους εργάτες, και ευθύνεται για απώλεια δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Watchdog Global Witness.

Δυστυχώς, οι κατολισθήσεις είναι συχνές στο Χπάκαντ

Τα ανοιχτά ορυχεία νεφρίτη του Χπάκαντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, έχουν δώσει την όψη σεληνιακού τοπίου στην περιοχή αυτή. Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στο Χπάκαντ και τα θύματα είναι συχνά μέλη μη προνομιούχων εθνικών μειονοτήτων, τα οποία επιχειρούν σχεδόν παράνομα σε πρώην ορυχεία που έχουν εγκαταλειφθεί.

Ο εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στους αντάρτες της εθνότητας Καχίν και τους στρατιωτικούς της Μιανμάρ

Οι άφθονοι φυσικοί πόροι της βόρειας Μιανμάρ, μεταξύ των οποίων νεφρίτης, σπάνια ξυλεία, χρυσός και κεχριμπάρι, συμβάλλουν στη χρηματοδότηση των δύο στρατοπέδων ενός εμφυλίου πολέμου που διαρκεί πολλές δεκαετίες ανάμεσα στους αντάρτες της εθνότητας Καχίν και τους στρατιωτικούς της Μιανμάρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments