Διεθνή

Υπόθεση Έπσταϊν: Συνελήφθη από το FBI η σύντροφος του Τζέφρι Επστάιν

Υπόθεση Έπσταϊν: Συνελήφθη από το FBI η σύντροφος του Τζέφρι Επστάιν
Υπόθεση Έπσταϊν: Η κληρονόμος μεγάλης περιουσίας θεωρείται ότι συμμετείχε ή οργάνωνε τους βιασμούς και τις αποπλανήσεις για λογαριασμό του Επστάϊν.

Η Ghislaine Maxwell, η Βρετανίδα σύντροφος και συνεργός κατά πολλούς του Τζέφρι Έπσταιν, συνελήφθη από το FBI σύμφωνα το NBC News. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, συνελήφθη στο Νιού Χάμσαϊρ με κατηγορίες που σχετίζονται με την υπόθεση Έπσταϊν και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Η Μάξγουελ, που χαρακτηρίζεται ως μια μυστηριώδης γυναίκα, έχει κατηγορηθεί πως βοηθούσε τον Επστάιν να βρίσκει ανήλικες κοπέλες και να τις εκδίδει για σεξ και πλούσιους και ισχυρούς άνδρες. Η ίδια από την πρώτη στιγμή αρνούνταν τις κατηγορίες.

Σημειώνεται πως ο εκατομμυριούχος βρέθηκε νεκρός στο κελί του πριν από περίπου ένα χρόνο, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για αυτοκτονία.Το κέντρο στο οποίο κρατούνταν, το Metropolitan Correctional Center, θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα σωφρονιστικά ιδρύματα των ΗΠΑ. O Αμερικανός χρηματιστής είχε εντοπιστεί τραυματισμένος στο κελί του και τον Ιούλιο του 2019, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί εάν είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει ή εάν δέχτηκε επίθεση από κάποιον συγκρατούμενό του.

Στις 8 Ιουλίου του ίδιου έτους, απαγγέλθηκαν εναντίον του κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση και συμμορία για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, δύο κατηγορίες που επισύρουν ποινές 45 ετών κάθειρξης συνολικά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, o χρηματιστής έφερνε ανήλικα κορίτσια -ορισμένα 14 ετών- στις κατοικίες του στο Μανχάταν και το Παλμ Μπιτς, τουλάχιστον ανάμεσα στο 2002 και το 2005, «για να επιδοθεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους, έπειτα από τις οποίες τους έδινε εκατοντάδες δολάρια μετρητά». Η περιουσία του χρηματιστή υπολογίζεται σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.

«Πρόκειται για μια υπόθεση εμπορίας ανθρώπων»

Η Αμερικανίδα που υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε να έχει σεξουαλικές επαφές με τον πρίγκιπα Άντριου κατ’ εντολή του μεγαλοεπιχειρηματία Τζέφρι Επστάιν, χαρακτήρισε «γελοίες» τις δικαιολογίες του δευτερότοκου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ και απηύθυνε έκκληση στους Βρετανούς να την στηρίξουν.

«Παρακαλώ τους Βρετανούς να με στηρίξουν, να με βοηθήσουν σ’ αυτόν τον αγώνα, να μην αποδεχτούν (…) την ιστορία μιας (σεξουαλικής) κακοποίησης που αγγίζει τη βασιλική οικογένεια», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC η Βιρτζίνια Τζιούφρι ή Ρόμπερτς, όπως ήταν το επώνυμό της πριν τον γάμο της.

Στη συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Τζιούφρι εξήγησε ότι ο Επστάιν και η τότε σύντροφός του, η Γκισλέιν Μάξγουελ, την σύστησαν στον πρίγκιπα Άντριου σε μια έξοδό τους στο κλαμπ Tramp του Λονδίνου. Εκείνη ήταν μόλις 17 ετών. Εκείνος την κάλεσε να χορέψουν. «Ήταν φρικτό κι αυτός ο τύπος δεν σταματούσε να ιδρώνει», είπε. Αργότερα το ίδιο βράδυ αναγκάστηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του, κάτι που επαναλήφθηκε δύο φορές ακόμη, στη Νέα Υόρκη και στο ιδιωτικό νησί του Επστάιν στην Καραϊβική.

Ο 59χρονος πρίγκιπας, όγδοος στη σειρά διαδοχής στο θρόνο, αρνήθηκε τις κατηγορίες σε μια συνέντευξη που παραχώρησε τον Οκτώβριο στο BBC και η οποία κρίθηκε «καταστροφική». Μετά την προβολή της αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή. Υποστήριζε ότι εξαιτίας μιας ασθένειας δεν ίδρωνε και ότι δεν θυμάται να έχει συναντηθεί ποτέ με την Τζιούφρι. Σχολιάζοντας μια φωτογραφία που τον δείχνει να την αγκαλιάζει από τη μέση, ο δούκας της Υόρκης είχε πει προηγουμένως ότι δεν θυμάται το περιστατικό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να ήταν φωτομοντάζ. Όσο για τη βραδιά στο κλαμπ Tramp, είπε ότι δεν μπορεί να ήταν εκεί γιατί βρισκόταν σε μια πιτσαρία για ένα παιδικό πάρτι.

Ο Άντριου ισχυρίστηκε επίσης ότι έμεινε στο σπίτι του Επστάιν στη Νέα Υόρκη αφού ο επιχειρηματίας είχε ήδη καταδικαστεί στη Φλόριντα για σωματεμπορία επειδή είναι «υπερβολικά έντιμος» και ήθελε να διακόψει τη φιλία τους ενώπιος ενωπίω. Οι εξηγήσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις στις εφημερίδες και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης που γελοιοποίησαν τον πρίγκιπα ενώ πολλοί τον επέκριναν επειδή δεν έδειξε να συμπονά τα θύματα του Επστάιν. Ο τελευταίος αυτοκτόνησε στη φυλακή τον περασμένο Αύγουστο.

«Οι εμπλεκόμενοι θα συνεχίσουν προφανώς να χρησιμοποιούν αυτές τις γελοίες δικαιολογίες (…) Αυτά είναι βλακείες. Εκείνος ξέρει τι συνέβη, εγώ ξέρω τι συνέβη. Και μόνο ο ένας από εμάς λέει την αλήθεια. Και ξέρω ότι αυτή είμαι εγώ», επέμεινε η Τζιούφρι. «Δεν πρόκειται για κάποια πρόστυχη ιστορία σεξ. Πρόκειται για μια υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, μια ιστορία κακοποίησης, μια ιστορία της βασιλικής οικογένειάς σας», τόνισε.

Απαντώντας στα αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μια εκπρόσωπος των ανακτόρων είπε: «Αρνούμαστε εμφατικά ότι ο δούκας της Υόρκης είχε οποιασδήποτε μορφής σεξουαλική επαφή ή σχέση με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός για το αντίθετο είναι ψευδής και αβάσιμος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments