Πολιτική

Τσίπρας Κέρκυρα: Αποκλειστική ευθύνη του Μητσοτάκη το μπάχαλο στον τουρισμό [pics+vid]

Τσίπρας Κέρκυρα: Αποκλειστική ευθύνη του Μητσοτάκη το μπάχαλο στον τουρισμό [pics+vid]
Τσίπρας Κέρκυρα: Επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη (2 Ιουλίου) ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έφτασε στο ελληνικό νησί του Ιονίου στις 11.00 το πρωί, στο αεροδρόμιο του νησιού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύεται από την τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου ενώ τον υποδέχτηκαν τα στελέχη του κόμματος και ο βουλευτής Αλέκος Αυλωνίτης. Ο κος Τσίπρας, αμέσως μετά την άφιξη του, μετέβη στο εμπορικό κέντρο της πόλης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και κόσμο για την καθημερινότητα και τα προβλήματα τους.

Στην περιοχή γινόταν διαμαρτυρία των ξεναγών

Την ίδια ώρα, στην περιοχή πραγματοποιούνταν διαμαρτυρία των ξεναγών έξω από το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, με σύνθημα «Τουρισμός είναι και οι ξεναγοί». Όπως είπαν ο ξεναγοί στον κ. Τσίπρα, εδώ και δύο μήνες το εισόδημά τους είναι μηδέν και οι υποχρεώσεις τους πιεστικές. «Πολύ φοβάμαι ότι αν ο κος Μητσοτάκης δεν συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα και δεν βγει από την φούσκα της εικονικής πραγματικότητας που έχει δημιουργήσει, το φθινόπωρο στα μεγάλα νησιά μας, δεν θα μιλάμε για μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, αλλά θα μιλάμε για οργάνωση συσσιτίων», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Για αυτό το μπάχαλο την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο κος Μητσοτάκης»

«Ο εδώ και έναν μήνα υπό ανασχηματισμό υπουργός Τουρισμού, όσο παραμένει, πέφτει από γκάφα σε γκάφα και οδηγεί τον τουρισμό σε κατάσταση τραγική, δραματική. Ούτως ή άλλως ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά με τη στρατηγική της ανυπαρξίας σχεδίου, με την κατάθεση πρωτοκόλλων την τελευταία στιγμή, με την επίταξη δωματίων για καραντίνα μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες, έχουν δημιουργήσει ένα πρωτοφανές μπάχαλο. Και για αυτό το μπάχαλο την αποκλειστική ευθύνη την έχει ο κος Μητσοτάκης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τραγική και δραματική η εικόνα του τουρισμού

Και υπογράμμισε ότι όλες τις επαφές που είχε αλλά και τα μηνύματα από όλους τους τουριστικούς προορισμούς, αποτυπώνουν «μία τραγική, δραματική εικόνα», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιδεινώσει την κατάσταση με την ασυνεννοησία, την έλλειψη σχεδιασμού, τον ερασιτεχνισμό, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει συνολικά την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου».

Παράλληλα, ο κος Τσίπρας, κατά την παραμονή του στο νησί, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τα σωματεία εργαζόμενων άλλα και εκπρόσωπους φορέων του νησιού. Το απόγευμα, θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και στις 19:00 θα έχει συνάντηση με τους τρεις δημάρχους του νομού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments