Ελλάδα

Ελληνικό: Το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ

Ελληνικό: Το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ
Ελληνικό: Η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις ενώ ήδη ο ξένος Τύπος σχολιάζει θετικά το εν λόγω εγχείρημα.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εκκίνηση μετά από χρόνια καθυστέρησης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό, με τα ξένα μέσα ενημέρωσης να βλέπουν θετικά το όλο έργο.

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του μεγαλύτερου παράκτιου πάρκου στη Μεσόγειο έγινε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου με τις μπουλντόζες να ξεκινούν τις κατεδαφίσεις βάζοντας σε τροχιά το έργο. Σε μια συμβολική, αλλά ιδιαίτερη σημασίας κίνηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενους από τους αρμόδιους υπουργούς που συνέβαλαν ώστε να ξεπεραστούν τα νομικά και γραφειοκρατικά κωλύματα, βρέθηκε στο Ελληνικό και έδωσε ο ίδιος το σήμα της έναρξης της έργων.

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, το Ελληνικό «θα γίνει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο» προσθέτοντας ότι «ο τόπος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης» ενώ υπογράμμισε ότι «θα είναι ένα έργο σύγχρονο οικολογικό φιλικό προς το περιβάλλον και θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως όλοι την οραματιζόμαστε».

«;Eνα έργο που συμβολίζει μία νέα Ελλάδα», σύμφωνα με το Reuters

«Η Ελλάδα ξεκίνησε τις εργασίες την Παρασκευή για ένα έργο ακινήτων που θα μετατρέψει ένα αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο στις ακτές της Αθήνας σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό», σχολιάζει το Reuters την έναρξη της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό. «Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικό, ένας μεγάλος χώρος αχρησιμοποίητων διαδρόμων, τερματικών και χώρων που χρησιμοποιήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, εγκαταλείφθηκε επί σχεδόν δύο δεκαετίες».

«Μετά από χρόνια καθυστερήσεων λόγω γραφειοκρατίας, πολιτικής αντίστασης και αντιπολίτευσης των τοπικών αρχών οι μπουλντόζες άρχισαν να γκρεμίζουν τα πρώτα κτίρια σε ένα οικόπεδο 1.500 στρεμμάτων», τονίζεται στο δημοσίευμα του Reuters. «Πρόκειται για ένα έργο που συμβολίζει μία νέα Ελλάδα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να επιταχύνει το έργο, σε τελετή έναρξης.

Επαίνους και από το ABC

Παράλληλα, το ABC προτάσσει πως είναι το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο και έχει θέμα με τίτλο «Ελλάδα: Ξεκινούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο». «Σήμερα κάνουμε μια αρχή, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Μπορεί να χρειαστεί και μια δεκαετία. Αλλά κάθε ταξίδι ξεκινάει με ένα πρώτο βήμα. Αυτό κάνουμε σήμερα. Σήμερα τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον», τόνισε ο  πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «συγκρούστηκε μια αντίληψη αδράνειας και μια αντίληψη που αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη ανάπτυξη μέσα από την όσμωση του ιδιωτικού τομέα, με το δημόσιο και εξασφαλίζει ότι ο χώρος αυτός θα είναι προσβάσιμος για όλους». «Στην πλήρη του λειτουργία το Ελληνικό θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο κατά τη φάση της κατασκευής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η ιστορία της επένδυσης μοιάζει με την «Οδύσσεια»

Η ιστορία της επένδυσης των δισεκατομμυρίων ευρώ μοιάζει με την «Οδύσσεια». Τον Νοέμβριο του 2014 ο επενδυτής υπέγραψε τη σύμβαση και το 2016 επρόκειτο να μπει η πρώτη μπουλντόζα. Τελικά χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια από τότε για να γίνει η αρχή. Η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και η δεύτερη φάση του είναι η εκσκαφή, η θεμελίωση και το χτίσιμο των κτιρίων.

Ταυτόχρονα όμως θα ξεκινήσουν και τα έργα για την πλήρη αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, της μαρίνας αλλά και της κατασκευής σε πρώτη φάση δύο ξενοδοχειακών μονάδων. Στην ολοκλήρωση του έργου οι συνολικές κλίνες όλων των επιπλέον ξενοδοχειακών μονάδων που θα δημιουργηθούν, μαζί με τις κλίνες του καζίνο, θα ξεπερνούν τις 2.200 και θα λειτουργούν όλο το χρόνο, δημιουργώντας τουλάχιστον 5.500 νέες θέσεις εργασίας από όλο το φάσμα των τουριστικών ειδικοτήτων.

Τα παραπάνω έργα θα παραδοθούν εντός της πρώτης πενταετίας, καθώς θα έχουν διαμορφωθεί και ολοκληρωθεί παράλληλα όλα τα έργα υποδομών με συνέπεια το πάρκο και η παραλία να είναι αυτοτελώς προσβάσιμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments