Πως Να

Πώς να απολυμάνω το πληκτρολόγιό μου

Πώς να απολυμάνω το πληκτρολόγιό μου
Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το πληκτρολόγιό σας;

Η σύγχρονη καθημερινότητα είναι συνδεδεμένη με την τεχνολογία. Πότε ήταν η τελευταία φορά που πέρασε μια- έστω- ημέρα και δεν χρησιμοποιήσατε κάποια ηλεκτρονική σας συσκευή;

Είναι συνήθεια όλων να χρησιμοποιούμε είτε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε το laptop είτε το κινητό. Εξάλλου, οι φορητές συσκευές όπως τα laptops, στις μέρες μας χρησιμοποιούνται, πέρα από το σπίτι και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Αυτός είναι  όμως, και ο λόγος που βρωμίζουν πιο εύκολα και πρέπει να καθαρίζονται συχνά και σχολαστικά για να είναι πάντα καθαρά.

Το πληκτρολόγιο χρειάζεται συχνά καλό καθάρισμα

Το πληκτρολόγιο είναι από τα πιο βρώμικα πράγματα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή συνέχεια καθώς αυτό είναι το μέρος που αγγίζουν τα χέρια περισσότερο. Έρευνες έχουν δείξει πως ένα πληκτρολόγιο μπορεί να έχει περισσότερα μικρόβια και από μία τουαλέτα…! Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται συχνά ένα καλό καθάρισμα. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν, να καθαρίζετε το πληκτρολόγιο, σιγουρευτείτε πως δεν είναι ανοιχτό ή και συνδεδεμένο με ρεύμα.

Παράλληλα, τσεκάρετε αν τυχόν υπάρχει κάποιο CD ή USB ή κάποιο άλλο εξάρτημα και αφαιρέστε το. Να θυμάστε πως ο καθαρισμός της συσκευής είναι σημαντικός, ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση ρύπων που μπορεί να επηρεάσουν τις λειτουργίες της αλλά μην χρησιμοποιείτε υγρά απευθείας πάνω στο ποντίκι ή το πληκτρολόγιο σας. Για αυτό, όπως συνιστούν και οι εταιρίες υπολογιστών καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε σπρέι με αεροζόλ, διαλύτες ή λειαντικά προϊόντα.

Σαφώς μπορείτε, να χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για το laptop σας, αλλά προσέξτε μην ψεκάσετε ποτέ τίποτα κατευθείαν σε αυτό και το πληκτρολόγιό του. Πάντα θα ψεκάζετε πρώτα σε κάποιο απαλό πανί και μετά με το πανί θα καθαρίζετε την επιφάνεια που θέλετε. Επίσης, μια πολύ χρήσιμη συνήθεια που θα βοηθήσει, είναι να καθαρίζετε το πληκτρολόγιό σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ αν μιλάμε για κοινόχρηστους υπολογιστές, το καθάρισμα θα πρέπει να γίνεται κάθε 2 με 3 ημέρες, ειδικά την εποχή του κορωνοϊού.

Με πανί

Για να καθαρίσετε, λοιπόν, το πληκτρολόγιο θα χρειαστείτε ένα απαλό βαμβακερό πανί και ένα ειδικό καθαριστικό για πληκτρολόγια το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα που πουλάει σχετικά προϊόντα. Ψεκάζοντας λίγο από αυτό το προϊόν πάνω στο πανί μπορείτε να καθαρίσετε ένα – ένα τα πλήκτρα. Αν, από την άλλη μεριά, δεν επιθυμείτε να πάρετε κάποιο σπρέι, μπορείτε απλά να καθαρίσετε με το πανί το κάθε πλήκτρο σχολαστικά και τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στο καθένα από αυτά.

Με μπατονέτες

Για να κάνετε την όλη διαδικασία ακόμα πιο απλή μπορείτε να πάρετε μερικές μπατονέτες, να ρίξετε λίγο οινόπνευμα σε αυτές και να καθαρίσετε ανάμεσα στα πλήκτρα. Για την επιφάνεια των πλήκτρων χρησιμοποιήστε ένα μαλακό βαμβακερό πανί με οινόπνευμα.

Με σκούπα

Επιπλέον, για να διώξετε τη σκόνη ή τυχόν σκουπίδια που μπορεί να έχουν μαζευτεί ανάμεσα στα πλήκτρα ή και στο εσωτερικό τους η λύση είναι να αναποδογυρίσετε το πληκτρολόγιό σας και το τινάξετε καλά για να φύγουν τα σκουπίδια. Στη συνέχεια πάρτε τη σκούπα και περάστε με το μικρό σκουπάκι που έχει τα πλήκτρα από πάνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments