Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: Νέα αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων σήμερα

ΠΟΥ κορωνοϊός: Νέα αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων σήμερα
ΠΟΥ κορωνοϊός: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέγραψε ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων της επιδημίας του φονικού ιού.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα κρούσματα προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό.

Έτσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέγραψε ημερήσια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού σήμερα Σάββατο 4 Ιουλίου κατά  212.326. Το προηγούμενο ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων είχε καταγραφεί στις 28 Ιουνίου και ήταν 189.077. Να σημειωθεί όμως, πως οι θάνατοι παρέμειναν σχετικά σταθεροί στους 5.000 περίπου.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως ξεπέρασε την Παρασκευή 3 Ιουλίου τα 11 εκατομμύρια, ξεπερνώντας άλλο ένα όριο στην εξάπλωση της επιδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερο από μισό εκατομμύριο ανθρώπους μέσα σε επτά μήνες.

Ο ΠΟΥ τερματίζει τις δοκιμές αυτών των φαρμάκων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι τερματίζει τις κλινικές δοκιμές του σχήματος «Solidarity» για την υδροξυχλωροκίνη και ένα αντιρετροϊκό φάρμακο. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δοκιμών του σχήματος Solidarity έδειξαν ότι τα εν λόγω φάρμακα κατά του HIV «δείχνουν περιορισμένη ή καθόλου μείωση της θνητότητας νοσηλευομένων ασθενών του κορωνοϊού».

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η απόφαση τερματισμού των δοκιμών αφορά μόνο στις δοκιμές επί ασθενών που νοσηλεύονταν και δεν αφορά σε άλλες έρευνες όπου τα σκευάσματα χρησιμοποιούνται σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς ή ως προφύλαξη.

Ρεκόρ αύξησης των κρουσμάτων στη Φλόριντα

Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Φλόριντα των ΗΠΑ σημείωσε σήμερα, Σάββατο 4 Ιουλίου, αύξηση ρεκόρ, κατά 11.458 νέα κρούσματα, σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές αυτής της αμερικανικής πολιτείας.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε πάνω από 10.000. Η Φλόριντα αντιμετωπίζει έκρηξη της νόσου covid 19 μεταξύ των νέων οι οποίοι, λόγω της χαλάρωσης των μέτρων που έγινε από τις αρχές Ιουνίου, επέστρεψαν στις παραλίες και στη νυχτερινή ζωή.

Για αυτό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί, ξανά, τις πληγείσες χώρες από τον κορωνοϊό να «αφυπνιστούν και να συμμετάσχουν στη μάχη, καθώς οι αριθμοί δεν ψεύδονται». «Ήρθε πράγματι η ώρα οι χώρες να κοιτάξουν τους αριθμούς. Σας παρακαλώ, μην αγνοείτε αυτά που σας λένε οι αριθμοί», δήλωσε πρόσφατα ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments