Πολιτική

Βασίλης Κοντοζαμάνης στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο: “Καταφέραμε πολλά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”

Βασίλης Κοντοζαμάνης στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο: “Καταφέραμε πολλά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”
Βασίλης Κοντοζαμάνης στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο: O υφυπουργός Υγείας μίλησε για τη διαχείριση του κορωνοϊού, εκ μέρους του κράτους, επεσήμανε πως η χώρα μας κατάφερε πολλά και μάλιστα σύντομα, ενώ υπογράμμισε ότι «η πανδημία του κορωνοϊού, δεν έχει τελειώσει».

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο, που συνδιοργανώσαν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τόνισε ότι «Η χώρα μας κατάφερε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη επιτυχία την υγειονομική κρίση, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην Πολιτεία, να επαναπροσδιορίσει την σχέση της με τον πολίτη». Μιλώντας παράλληλα  για τον ρόλο του κράτους και των επιστημόνων στη διαχείριση του κορωνοϊού, σημείωσε ότι «ήταν πολλοί οι παράγοντες που συνέβαλαν στην επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, όπως, το γεγονός ότι η πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων, εμφανίστηκε αρραγής, χωρίς αντίθετες φωνές, είχαμε μια ισχυρή κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλες χώρες, ενώ κατέρρευσε και ο μύθος του πολιτικού κόστους, μπροστά στην ανάγκη λήψης κρίσιμων αποφάσεων» αρκεί ο λαός, όπως είπε χαρακτηριστικά, «να είναι κοινωνός της αλήθειας».

Επίσης, ο κ. Κοντοζαμάνης επεσήμανε, ότι ο ρόλος των επιστημόνων και η εμπιστοσύνη που έδειξε η Πολιτεία στο δημόσιο σύστημα υγείας, ήταν δύο ακόμη βασικοί παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. «Καταφέραμε πολλά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, που σε άλλες περιόδους, θα χρειαζόμασταν αρκετό καιρό για να γίνουν», πρόσθεσε ο υφυπουργός Υγείας, τονίζοντας παράλληλα, ότι «ξεπεράσαμε σε πολύ μικρό διάστημα, στρεβλώσεις του παρελθόντος και ελλείψεις».

Ο υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «η πανδημία του κορωνοϊού, δεν έχει τελειώσει» και όπως πρόσθεσε, «είμαστε στο τέλος της αρχής».

Όσον αφορά το δημόσιο σύστημα υγείας, είπε ότι αυξήθηκαν οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ενισχύθηκε το προσωπικό των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας να μην ταλαιπωρηθεί και συμπλήρωσε: «Δόθηκαν σαφείς οδηγίες στους πολίτες, οι οποίοι πειθάρχησαν με τις αποφάσεις, διασφαλίστηκε επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας και παράλληλα η Ελλάδα έστειλε παντού το μήνυμα, ότι είναι ένας ασφαλής προορισμός, που πλέον, έχει γνώση και εμπειρία για την αντιμετώπιση ενός πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας». Ενώ πρόσθεσε: ότι «από εδώ και στο εξής, προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησής του, η ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό και η ένταξη του ψηφιακού μετασχηματισμού στις υπηρεσίες υγείας».

Tι είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό για τις δράσεις του οργανισμού, είπε ότι μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει πάνω από 60.000 τεστ με 3.000 αποστολές σε όλη την Ελλάδα, από 250 συνεργεία δειγματοληψιών, προκειμένου να ανακόψει την πανδημία του κορωνοϊού. Αναφερόμενος στους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με σκοπό τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, είπε ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο, που έχει στεφθεί με επιτυχία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα ανέφερε πως ο ΕΟΔΥ διαθέτει 250 κινητές μονάδες δειγματοληψιών, οι οποίες σύντομα αναμένεται να διπλασιαστούν, προσθέτοντας ότι «λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά, όπως είδαμε σε περιοχές της χώρας όπου εκδηλώθηκαν τοπικές αναζωπυρώσεις». Τέλος ο κ. Αρκουμανέας, τόνισε ότι γίνεται «μία πολύ μεγάλη προσπάθεια σε καθημερινή βάση επί μήνες, η οποία πλέον έχει εντατικοποιηθεί μετά το άνοιγμα των συνόρων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments