Video

The Florida Project: Μία εξαιρετική ταινία

The Florida Project: Μία εξαιρετική ταινία
The Florida Project: Μία εξαιρετική ταινία προβλήθηκε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2. Αξίζει να την αναζητήσετε.

Μία εξαιρετική ταινία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 χθες Παρασκευή 3 Ιουλίου σε πρώτη τηλεοπτική μετάδωση. Πρόκειται για το κοινωνικό δράμα «The Florida Project», παραγωγής ΗΠΑ 2017.

Η σκηνοθεσία είναι του Σον Μπέικερ, ο οποίος υπογράφει το σενάριο μαζί με τον Κρις Μπέργκοτς. Πρωταγωνιστούν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Μπρία Βινάιτ, Βαλέρια Κότο, Σάντι Κέιν, Κρίστοφερ Ριβέρα. Τη φωτογραφία επιμελείται ο Αλέξις Ζέιμπ και το μοντάζ ανήκει στον σκηνοθέτη. Η ταινία έχει διάρκεια 115 λεπτά. Όσοι δεν καταφέρατε να τη δείτε, αξίζει να την αναζητήσετε.

Η υπόθεση της ταινίας

Στις ΗΠΑ τα μοτέλ έχουν γίνει το τελευταίο καταφύγιο των ανθρώπων που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μόνιμη κατοικία. Ο πληθυσμός των «κρυμμένων αστέγων» αποτελείται κυρίως από οικογένειες που παλεύουν κάθε μέρα να διατηρήσουν μια στέγη.

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στο Ορλάντο της Φλόριντα, λίγο πιο έξω από τα μαγικά κάστρα της Disney, τον απόλυτο προορισμό για διακοπές και «Το πιο μαγικό μέρος στον κόσμο». Η κεντρική λεωφόρος ανάμεσα στα θεματικά πάρκα και τα θέρετρα είναι γεμάτη από φτηνά μοτέλ που κάποτε γέμιζαν από τουρίστες, ενώ σήμερα φιλοξενούν άστεγες οικογένειες.

Η Μούνεϊ ζει με την 22χρονη μητέρα της Χέιλι, σ’ ένα τέτοιο μοτέλ: το «The Magic Castle». Το κοντινότερο που έχει η Μούνεϊ σε πατρική φιγούρα είναι ο Μπόμπι, ο διαχειριστής του μοτέλ, τον οποίο πειράζουν συνεχώς τα παιδιά με τις σκανδαλιές τους. Η Χέιλι μόλις έχασε τη δουλειά της κι ένα κοριτσάκι στην ηλικία της Μούνεϊ μόλις μετακόμισε δίπλα τους -θα είναι ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Η εξαιρετική ταινία του Σον Μπέικερ αντιπαραθέτει το ξέγνοιαστο καλοκαίρι ενός ζωηρού παιδιού με τη σκληρή πραγματικότητα των ενηλίκων που την περιβάλλουν.

Υποψήφια για χρυσή σφαίρα

Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Β΄ Ανδρικού Ρόλου 2018 (Γουίλεμ Νταφόε). Ο αμερικάνος ηθοποιός έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Η πρώτη ήταν για το ρόλο του στο Πλατούν το 1986 και η δεύτερη ήταν για την ερμηνεία του στο Στη Σκιά του Βρικόλακα το 2000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments