Ελλάδα

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 5 Ιουλίου: 9 κρούσματα – 3.519 συνολικά – 192 οι νεκροί

Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 5 Ιουλίου: 9 κρούσματα – 3.519 συνολικά – 192 οι νεκροί
Ανακοίνωση για τα νέα κρούσματα σήμερα 5 Ιουλίου: Στους 192 παραμένουν οι νεκροί του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 9 νέα κρούσματα και 3.519 συνολικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 9 νέοι νοσούντες και 3.519 συνολικά  Παράλληλα, οι πολίτες που έχουν φύγει από τη ζωή, όπως φαίνεται και στο infographic, παραμένουν στους 192 με τελευταία τελευταία απώλεια έναν συμπολίτη μας που νοσηλευόταν στο «Αττικόν» και έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 9 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.519, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.

Τα 816 (23.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1933 (54.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 5 (45.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα στη Σερβία

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να απαγορευθεί η είσοδος των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα, με αιτία την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφεται στη χώρα. Έτσι, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν την αναστολή από αύριο Δευτέρα 6 Ιουλίου έως την Τετάρτη 15 Ιουλίου, της πρόσβασης των Σέρβων υπηκόων στην Ελλάδα από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της».

Παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας σε ΚΥΤ, δομές φιλοξενίας και Ξάνθη

Ανακοινώθηκε η παράταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας στα ΚΥΤ και τις δομές της χώρας μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουλίου. Αφορά σε όσους μένουν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (KYT) της χώρας και ορίζεται κατόπιν κοινής απόφασης των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Στόχος είναι η πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Θυμίζουμε πως παρατείνεται η ισχύς οριζόντιων περιοριστικών μέτρων στους δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων της ΠΕ Ξάνθης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Πρώτο κρούσμα του ιού στη Ραφήνα

Ανησυχία υπάρχει στη Ραφήνα, καθώς το βράδυ της Παρασκευής εντοπίστηκε θετικός στον ιό ασθενής που εισήχθη στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Άμεσα μεταφέρθηκε σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα μετά τους απαιτούμενους ελέγχους που του έγιναν.

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου σε ανακοίνωσή στην ιστοσελίδα του, επιβεβαιώνει πως ο ασθενής, κάτοικος Ραφήνας, εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments