Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αγιά Σοφιά: Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να τη μετατρέψουν σε τζαμί

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αγιά Σοφιά: Οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να τη μετατρέψουν σε τζαμί
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αγιά Σοφιά: Tην εκτίμηση ότι οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τη Βαλύρα Μεσσηνίας.

«Εκείνοι παίζουν με όποια παιχνίδια τύχουν στα χέρια τους. Είναι κι αυτό ένα παιχνίδι. Πιστεύω δεν θα το τολμήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τη Βαλύρα Μεσσηνίας.

Όπως εκτιμά ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στο mesogeios tv, οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να μετατρέψουν την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Παράλληα, σε ερώτηση για τη στάση της Εκκλησίας και της Πολιτείας στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών επεσήμανε ότι η αντιμετώπιση ήταν συνετή.

Σύντομα η απόφαση για την Αγιά Σοφιά

«Η Πολιτεία έκανε το καθήκον της και από ό,τι φάνηκε από την πορεία των πραγμάτων έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά. Να βοηθήσει ο Θεός να μην έχουμε ξανά τέτοιες δοκιμασίες», προσέθεσε. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος προεξήρχε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Θεοδώρου Σπηλιώτη, αδελφού του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, Ευσταθίου, και πατέρα του πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Σπηλιώτη.

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) της Τουρκίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τέμενος. Η συνεδρίαση διήρκεσε μόλις 17 λεπτά, ενώ η απόφαση αναμένεται να βγει τις επόμενες 15 μέρες. Υπενθυμίζεται, ότι το δικαστήριο της γειτονικής χώρας κλήθηκε να αποφανθεί πάνω σε προσφυγή δύο ΜΚΟ που αιτήθηκαν τη συγκεκριμένη μετατροπή. Το δικαστήριο δεν αποκλείεται να αναβάλλει την απόφαση, χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί η τελική έκβαση.

«Ως μουσείο, η Αγία Σοφία σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης»

«Ως μουσείο, η Αγία Σοφία δύναται να λειτουργεί ως τόπος και σύμβολον συναντήσεως, διαλόγου και ειρηνικής συνυπάρξεως λαών και πολιτισμών, αλληλοκατανοήσεως και αλληλεγγύης Χριστιανισμού και Ισλάμ, που είναι ιδιαιτέρως αναγκαία και λυσιτελής δια τον σύγχρονο κόσμον», υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία που πραγματοποίησε μετά τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε πριν από μερικές ημέρες, για την εορτή της Συνάξεως των Αγίων Αποστόλων, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ιερό ναό στο Φερίκιοϊ.

Στην ομιλία του, υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν και με αφορμή σχετικές συζητήσεις επανειλημμένως έχει εκφράσει τις απόψεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ανά την οικουμένη ποιμνίου του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments