Διεθνή

Ιαπωνία πλημμύρες: Δεκάδες νεκροί από τη φονική κακοκαιρία [vid]

Ιαπωνία πλημμύρες: Δεκάδες νεκροί από τη φονική κακοκαιρία [vid]
Ιαπωνία πλημμύρες: Οι πρόσφατες πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις στην επαρχία Κουμαμότο στο κεντρικό Κιούσου προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις ενώ ο απολογισμός είναι τραγικός.

Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη νότια ιαπωνική νήσο Κιούσου στην ασιατική χώρα.

Η φονική κακοκαιρία με τις βροχές και τις καταιγίδες οδήγησε στον θάνατο πολλών ανθρώπων ενώ ο αριθμός από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις είναι μεγάλος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι καταρρακτώδεις βροχές είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ενώ μερικά τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 20 νεκρούς.

Υπάρχουν αγνοούμενοι αλλά και άνθρωποι χωρίς ζωτικές ενδείξεις

Επίσης, υπάρχουν 13 αγνοούμενοι και 17 ακόμα άνθρωποι είναι χωρίς ζωτικές ενδείξεις, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο NHK σήμερα Κυριακή 5 Ιουλίου. Οι πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην επαρχία Κουμαμότο στο κεντρικό Κιούσου προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, ξυπνώντας μνήμες από αντίστοιχο σκηνικό στο πρόσφατο παρελθόν, το 2018.

Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, σπίτια βυθισμένα στη λάσπη και εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Σε τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν φαίνονται αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, άνθρωποι να απομακρύνουν με φτυάρια τη λάσπη από τα σπίτια τους και στρατιώτες να διασώζουν με βάρκες εγκλωβισμένους κατοίκους. «Δεν είχαμε ηλεκτρικό και νερό», δήλωσε μια διασωθείσα στο NHK. «Ήταν πολύ δύσκολο». Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή καθώς αναμένονται και νέες σφοδρές βροχοπτώσεις έως το βράδυ. Σύμφωνα με το NHK πλημμύρισε ο ποταμός Κούμα εγκλωβίζοντας κατοίκους στα σπίτια τους και παρασύροντας μια γέφυρα.

Τονίζεται πως λόγω της μεγάλης έκτασης της χώρας, το κλίμα της Ιαπωνίας υφίσταται διαφοροποιήσεις ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος και το υψόμετρο. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι 30 βαθμοί Κελσίου, ενώ τον χειμώνα 4,7 βαθμοί Κελσίου. Οι νότιες ακτές χαρακτηρίζονται από ήπιο κλίμα, ενώ στον βορρά τους χειμερινούς μήνες καταγράφονται γενικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, διακρίνονται έξι ξεχωριστές κλιματικές ζώνες.

Από την αρχή υπήρχε ο φόβος για νεκρούς

Να σημειωθεί πως πολλοί εξέφρασαν από την αρχή τον φόβο τους ότι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πλημμύρισε ο οίκος ευγηρίας όπου φιλοξενούνταν, από την υπερχείλιση γειτονικού ποταμού στη δυτική Ιαπωνία, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης Ικούο Καμπασίμα της περιοχής Κουμαμότο δυτικά της χώρας. Ο οίκος ευγηρίας βρίσκεται στο χωριό Κούμα της περιοχής Κουμαμότο, που έχει πληγεί από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments