Διεθνή

Ινδία Ταζ Μαχάλ: Ανοίγει και πάλι μετά από 3 μήνες

Ινδία Ταζ Μαχάλ: Ανοίγει και πάλι μετά από 3 μήνες
Ινδία Ταζ Μαχάλ: Ανοικτό θα είνα από αύριο για το κοινό, το ιστορικό μνημείο με αυστηρά μέτρα προστασίας. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ καθημερινά θα επιτρέπονται μόνο 5.000 τουρίστες.

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν και πάλι το μνημείο Ταζ Μαχάλ στην Ινδία από αύριο, καθώς ανοίγει τις πύλες του έπειτα από 3 μήνες “λουκέτο” που είχε αποφασισθεί από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού στη χώρα. Παρόλα αυτά τα μέτρα θα είναι αυστηρά, καθώς οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν συνεχώς μάσκα, να τηρούν τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις και να μην αγγίζουν τις γυαλιστερές μαρμάρινες επιφάνειές του μνημείου.

Υπενθυμίζεται ότι το Τατζ Μαχάλ χτίστηκε στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα της Ινδίας. Το κτιριακό συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο Σαχ Τζαχάν Μογγόλος αυτοκράτορας προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού.

Αναλυτικά τα μέτρα προστασίας

  • Καθημερινά θα επιτρέπονται μόνο 5.000 τουρίστες, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, αριθμός που δεν θυμίζει σε τίποτα τα πλήθη των 80.000 επισκεπτών την ημέρα που κατέκλυζαν προ κορωνοϊού το μνημείο.
  • Οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν συνεχώς μάσκα
  • Θα πρέπει να τηρούν τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις Απαγορεύεται να αγγίζουν τις γυαλιστερές μαρμάρινες επιφάνειές του μνημείου.

Η ανάρτηση του υπουργείο Τουρισμού της Ινδίας

«Όλα τα προστατευόμενα από τις κεντρικές υπηρεσίες μνημεία και αξιοθέατα θα υπόκεινται σε πρωτόκολλα όπως απολύμανση, κοινωνική αποστασιοποίηση και άλλα υγειονομικά πρωτόκολλα», ανέφερε το υπουργείο Τουρισμού της χώρας σε ανάρτηση στο Twitter. Παρόλα αυτά οι αρμόδιες αρχές ανοίγουν και πάλι το Ταζ Μαχάλ και άλλα μνημεία, όπως το Κόκκινο Οχυρό στο Νέο Δελχί, την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ινδία αυξάνεται ραγδαία, με τον ιό να βρίσκεται στη μεγαλύτερη έξαρση των τελευταίων τριών μηνών.

Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει το Ταζ Μαχάλ ως το όγδοο θαύμα του κόσμου

Ένα από τα ομορφότερα μνημεία του κόσμου με βαθιά ιστορία είναι το Ταζ Μαχάλ. Ο Γιαχάν, που βασίλεψε από το 1628 έως το 1658, παντρεύτηκε την Αριουμάντ Μπάνο Μπέγκουμ το 1612. Στις 17 Ιουνίου του 1631, κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας στο Μπουρχανπούρ της Κεντρικής Ινδίας, η Μουμτάζ Μαχάλ πέθανε, λίγα λεπτά αφότου έφερε στον κόσμο το 14ο παιδί τους. Η τελευταία επιθυμία που εξέφρασε στο σύζυγό της ήταν να φτιάξει ένα μνημείο προς τιμήν της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments