Οικονομία

Τουρισμός Χαλκιδική: Πάνω από 80% η πτώση του τζίρου

Τουρισμός Χαλκιδική: Πάνω από 80% η πτώση του τζίρου
Τουρισμός Χαλκιδική: Μπορεί οι τιμές στα καταλύματα να έχουν πέσει αλλά ο τζίρος είναι αρκετά μειωμένος, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες.

Πτώση που ξεπερνά το 80% στους τζίρους τους είχαν τα καταλύματα τον Ιούνιο του 2020 σε σχέση με αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου που δημοσιεύει ο Τύπος της Θεσσαλονίκης, αναφέρει πως η «βουτιά» στον τζίρο είναι δραματική και στα καταστήματα αλλά και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τζίρος στα καταλύματα, σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο, είναι περίπου 80 με 82% μειωμένος, ενώ τα καταστήματα, εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχουν μείωση 50 με 55% μέσα στον Ιούνιο.

Παρά το «βαρύ» κλίμα, υπάρχει ακόμα αισιοδοξία

«Μιλάμε για τεράστια μείωση, ευελπιστούμε να πάμε καλύτερα Ιούλιο, Αύγουστο», δήλωσε στο ethnos ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, επιβεβαιώνοντας τα χειρότερα σενάρια για τον τουρισμό της Χαλκιδικής. «Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι έχουν μεταθέσει τις ελπίδες τους για τον Αύγουστο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Όπως ανέφερε ο κος Γιάννης Κουφίδης: «Τα ευρήματα μας σαφώς και είναι απογοητευτικά και αποτυπώνουν την πολύ μειωμένη φετινή κίνηση στη Χαλκιδική φέτος. με τέτοια πτώση στους τζίρους, όπως καταλαβαίνετε, τα μαγαζιά και τα καταλύματα δεν μπορούν να επιβιώσουν», για να συμπληρώσει πως, «είμαστε έτοιμοι από καιρό στη Χαλκιδική και είμαστε ακόμη αισιόδοξοι».

«Δυστυχώς τα νέα μέχρι στιγμής δεν είναι καλά»

«Τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα, υπάρχουν έξτρα ασθενοφόρα σε Σιθωνία, Κασσάνδρα και Βόρεια Χαλκιδική, όπως και ενίσχυση 15 εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες της εποχής. Όμως, ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι έχουν μεταθέσει τις ελπίδες τους για τον Αύγουστο», φανέρωσε. Και με την ύφεση φέτος να αναμένεται να κυμανθεί ως 10% σύμφωνα με προβλέψεις της ΤτΕ, η κυβέρνηση επιδιώκει να αναστρέψει το κακό κλίμα και να τονώσει την τουριστική κίνηση.

Σε ό,τι αφορά στους τουρίστες, «δυστυχώς τα νέα μέχρι στιγμής δεν είναι καλά, ωστόσο, μέρα με τη μέρα αλλάζουν τα δεδομένα», αποκάλυψε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, που αριθμεί 11.500 ενεργά μέλη. Αυτήν την περίοδο, στην Χαλκιδική απολαμβάνουν τις διακοπές τους κυρίως Βούλγαροι, μα παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στα σύνορα του Προμαχώνα, που μέχρι, τουλάχιστον τις 15 Ιουλίου, θα είναι τα μοναδικά από τα οποία θα γίνεται διέλευση στη χώρα μας, σύμφωνα με το ethnos.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments