Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για Καλογρίτσα: Η δικαιοσύνη να ερευνήσει όσα δημοσιεύονται ώστε να δοθούν απαντήσεις

ΚΙΝΑΛ για Καλογρίτσα: Η δικαιοσύνη να ερευνήσει όσα δημοσιεύονται ώστε να δοθούν απαντήσεις
ΚΙΝΑΛ για Καλογρίτσα: Το κόμμα ζητά να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα.

Το Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ζητά να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται σχετικά με την υπόθεση Καλογρίτσα. Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:  “Tα όσα δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη”.

Τονίζει επιπλέον ότι «οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

  • Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς;
  • Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου;
  • Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι «δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Τι αποκαλύπτει ο Χρήστος Καλογρίτσας;

Yπενθυμίζεται πως ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει η ένταση από τις αποκαλύψεις για τη συνομιλία με το ηχητικό μεταξύ του πρώην υπουργού και του Σάμπι Μιωνή, νέα στοιχεία για τις τηλεοπτικές άδειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά λοιπόν, οι αποκαλύψεις έρχονται από τον Χρήστο Καλογρίτσα που έγινε γνωστός επί ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση με τις άδειες των καναλιών. Πλέον εγείρονται τεράστια, καινούρια ερωτήματα, για τον ρόλο που έπαιζε ο Νίκος Παππάς ως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα», ο κος Παππάς καλείται να απαντήσει εάν όντως προχώρησε σε τέτοιες συμφωνίες με ιδιώτη επιχειρηματία, με προφανή στόχο να ελέγξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το νέο τηλεοπτικό τοπίο που θα διαμορφώνονταν.

Εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρήστου Καλογρίτσα και ζητά 3 εκατομμύρια ευρώ

Να σημειωθεί πως η αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα. Η αλλοδαπή εταιρεία είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ, με έδρα το Μαρούσι.

Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρήστου Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments