Ελλάδα

Πανελλήνιες ειδικά μαθήματα: Αυτά είναι τα θέματα των γερμανικών

Πανελλήνιες ειδικά μαθήματα: Αυτά είναι τα θέματα των γερμανικών
Πανελλήνιες ειδικά μαθήματα: Με εξέταση στη Γερμανική γλώσσα συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ποια θέματα «έπεσαν».

Στα Γερμανικά εξετάστηκαν σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουλίου, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων 2020, οι οποίοι τα είχαν επιλέξει ως ειδικό μάθημα. Το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστά τα θέματα, στα οποία δοκιμάστηκαν οι μαθητές λίγο μετά τις 10:00. Δείτε τα θέματα εδώ.

Υπενθυμίζεται πως οι Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την 13η Ιουλίου 2020. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα Γαλλικά (7/7) και τα Ισπανικά (8/7).

Οι υπόλοιπες ημέρες αφορούν την εξέταση των μουσικών ειδικών μαθημάτων: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10/7), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11/7) και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13/7). Όσον αφορά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων:

Οδηγίες προς τους μαθητές από το υπουργείο Παιδείας:

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο. Πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για όλα τα ειδικά μαθήματα, εκτός των Αγγλικών για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 09:30 π.μ., και του Έλεγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 17:00 μ.μ.  Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι κατά προσέγγιση είκοσι (20) λεπτά.

Ποιες οι εκτιμήσεις πριν τα αποτελέσματα:

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των βάσεων λίγο πριν τα αποτελέσματα στις 10 Ιουλίου δείχνουν πως θα υπάρξει πτωτική πορεία. Συγκεκριμένα:

  • Στο 1ο επιστημονικό πεδίο – Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Νομικών Σπουδών: Αυξομειώσεις αναμένονται στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο, με τις εκτιμήσεις να μην μπορούν να προσδιορίζουν συγκεκριμένα την τάση της πορείας των βάσεων. Στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως οι Νομικές και οι Ψυχολογίες, οι μεταβολές θα είναι μικρές, ενώ και φέτος οι ξένες Φιλολογίες αναμένονται κάτω από τη βάση.
  • Στο 2ο επιστημονικό πεδίο – Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών: Πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές σχολές, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην περιφέρεια.
  • Στο 3ο επιστημονικό πεδίο – Επιστημών Υγείας: Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μικρή πτώση στις Ιατρικές Σχολές, λόγω του μαθήματος της Χημείας. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η Ιατρική Αθήνας έπεσε στα 18.724 μόρια και της Θεσσαλονίκης στα 18.585 μόρια, ενώ η τελευταία Ιατρική κατέγραψε 18.123 μόρια.
  • Στο 4ο επιστημονικό πεδίο – Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής: Πιθανή άνοδο στη βάση εισαγωγής μπορεί να δουν οι οικονομικές σχολές, καθώς φέτος τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν δυσκόλεψαν τους υποψηφίους και αναμένονται καλές επιδόσεις.
  • Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments