Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Πωλείται πόλη σε τιμή ευκαιρίας – Αφιερωμένη στην Άγρια Δύση

Νέα Ζηλανδία: Πωλείται πόλη σε τιμή ευκαιρίας – Αφιερωμένη στην Άγρια Δύση
Νέα Ζηλανδία: Μια απίστευτη είδηση έρχεται από τη χώρα της Ωκεανίας αφού πωλείται μια ολόκληρη πόλη.

Δεν είναι κάποιο αστείο, αλλά μια πραγματική είδηση. Πόλη της Νέας Ζηλανδίας που χτίστηκε πριν 14 χρόνια, το 2006, ως αφιέρωμα στην Άγρια Δύση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής πωλείται στην τιμή των 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τα 10 κτίρια και μια επιχείρηση μελιού μανούκα που διαθέτει.

Πιο συγκεκριμένα, το Mellonsfolly Ranch χτίστηκε σε έκταση 900 στρεμμάτων στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας το 2006 από τον Τζον Μπεντόνι και τα 10 θεματικά κτίρια σχεδιάστηκαν για να μοιάζουν με μια πόλη στη μεθόριο του 1860, στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. Η πόλη, που διατίθεται προς πώληση από την εταιρεία ακινήτων Sotheby’s International Realty, περιλαμβάνει ένα σαλούν, δικαστήριο, γραφείο σερίφη, αίθουσα μπιλιάρδου και τρεις κατοικίες.

Το Mellonsfolly Ranch χρησιμοποιείται σήμερα ως boutique ξενοδοχείο και η τιμή για μία διανυκτέρευση ξεκινά από 5.000 δολάρια. Ο Μπεν Χάουαν της Sotheby’s δήλωσε στο CNBC ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πιθανοί αγοραστές που βλέπουν «σημαντική δυναμική στην επιχείρηση Manuka Honey».

Το μέλι Manuka, μια ποικιλία που προέρχεται από τα τεϊόδεντρα (Leptospermum scoparium) της Νέας Ζηλανδίας και της Νότιας Αυστραλίας, έχει τεράστια ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω της μοναδικής γεύσης του και επειδή έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ο σημερινός ιδιοκτήτης της πόλης, Ρομπ Μπάρτλεϊ δήλωσε ότι από τις 600 κυψέλες του αγροκτήματος παρήχθησαν 15,5 τόνοι μελιού Manuka το 2019. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές της πόλης είναι από τη Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ και τις ΗΠΑ.

Η περίοδος της Άγριας Δύσης

Το αμερικανικό σύνορο, στα αγγλικά American frontier, περιλαμβάνει τη γεωγραφία, την ιστορία, τη λαογραφία και την πολιτιστική έκφραση της ζωής στο πρόσθιο κύμα αμερικανικής επέκτασης που ξεκίνησε με τους αγγλικούς αποικιακούς εποικισμούς στις αρχές του 17ου αιώνα και τελείωσε με την εισδοχή των τελευταίων ηπειρωτικών περιοχών ως πολιτείες το 1912.

Με τον όρο «σύνορο» αναφέρεται μια περιοχή που αντιπαραβάλλονταν στην άκρη μιας ευρωαμερικανικής γραμμής εποικισμού. Οι Αμερικανοί ιστορικοί καλύπτουν πολλαπλά σύνορα, αλλά η λαογραφία εστιάζεται κυρίως στην κατάκτηση και στον εποικισμό των ινδιανικών εκτάσεων, δυτικά του ποταμού Μισσισσιπή, τα μετέπειτα μεσοδυτικά, το Τέξας, οι Μεγάλες Πεδιάδες, τα Βραχώδη Όρη, η Νοτιοδυτική και η Δυτική Ακτή.

Αυτή η εποχή μαζικής μετανάστευσης και εποικισμών ενθαρρύνθηκε ιδιαίτερα από την αποικιοκρατική και πρώιμη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από την αγορά της Λουιζιάνας, και εφάρμοσε τον όρο και την πολιτική φιλοσοφία γνωστή ως «Πρόδηλο Πεπρωμένο».

Η τεράστια προσοχή του λαού στα ΜΜΕ του 19ου και του 20ου αιώνα επικεντρώθηκε στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, μια περίοδο που ονομάζεται μερικές φορές Παλαιά Δύση (Old West) ή Άγρια Δύση (Wild West), το θέμα της οποίας συνήθως υπερτονίζει το ρομαντισμό, την αναρχία και τη χαοτική βία της περιόδου για πιο δραματικό αποτέλεσμα. Αυτό τελικά ενέπνευσε το είδος ταινιών γουέστερν, το οποίο πέρασε σε βιβλία κόμικς, παιδικά παιχνίδια και κοστούμια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments