Ελλάδα

«Δεν είναι Αρκάς αυτό το χάλι» – Ο Αρκάς απάντησε σε σχόλιο αναγνώστη

«Δεν είναι Αρκάς αυτό το χάλι» – Ο Αρκάς απάντησε σε σχόλιο αναγνώστη
Αρκάς: Αντιδράσεις προκάλεσε με ένα σκίτσο του και στη συνέχεια απάντησε σε αρνητικό σχόλιο αναγνώστη.

Τα τελευταία χρόνια ο γνωστός σκιτσογράφος δέχεται συχνά κριτική για τα δημιουργήματά του. Το ενδιαφέρον είναι ότι την κριτική αυτή την ασκούν πολλοί που τον θαύμαζαν για τις προηγούμενες δουλειές του και συνεχίζουν να είναι λάτρεις των πιο χαρακτηριστικών σειρών του.

Αυτή τη φορά ακόμα ένα σκίτσο του Αρκά ξεσήκωσε και πάλι το κοινό του γνωστού σκιτσογράφου. Πριν από λίγες ώρες στη σελίδα του Αρκά στο facebook ανέβηκε ένα νέο του πόνημα που δεν άρεσε όμως σε όλους.

Ένας από τους ήρωές του ζητά «παγωτό Καρπούδι» ωστόσο όπως του λέει ο άνθρωπος στο περίπτερο δεν έχει, διαθέτοντας όμως ποικιλία άλλων γεύσεων. Όταν ο καταστηματάρχης του ανέφερε ότι δε θα φέρουν εκείνος απαντά ότι δεν του αρέσει.

Το σχόλιο της αναγνώστριας και η αντίδραση του δημιουργού

Μία θαυμάστρια του Αρκά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το σκίτσο αναφέροντας: «Ε εντάξει, δεν είναι Αρκάς αυτό το χάλι, πλήρης κατάπτωση». Αυτό προκάλεσε την απάντηση του γνωστού σκιτσογράφου που σημείωσε: «Δεν είναι Αρκάς, είναι Θανασάκης. Αρκάς είναι η μαγική ικανότητα να μετατρέπει ένα σκίτσο πέντε γραμμών σε ζωντανό πλάσμα που αγαπιέται από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, όπως γίνεται 40 χρόνια τώρα με όλους τους ήρωες του».

Λίγα λόγια για τον Αρκά

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά «Ο Κόκκορας» στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ.

Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα μας είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ως ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments