Ελλάδα

Πορτοφολάδες: Στη «φάκα» της Αστυνομίας δύο σπείρες

Πορτοφολάδες: Στη «φάκα» της Αστυνομίας δύο σπείρες
Πορτοφολάδες: Δύο σπείρες από πορτοφολάδες που είχαν «ρημάξει» πολύ κόσμο εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Πόσοι και πόσοι δεν έχουν πέσει θύματά τους. Από ντόπιους μέχρι τουρίστες, οι δύο σπείρες που εξαρθώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία δεν έκαναν… εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, Δύο σπείρες πορτοφολάδων που δρούσαν σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό και λεωφορεία εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, μετά από συστηματική παρακολούθηση της δράσης τους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, συνελήφθησαν περισσότερα από 30 άτομα από Αλβανία και Βουλγαρία.

Όπως διαπιστώθηκε «ξάφριζαν» καθημερινά επιβάτες σε στάσεις, λεωφορεία και συρμούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το επόμενο διάστημα οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα εντατικοποιηθούν. Επιβάτες και οδηγοί υπογραμμίζουν στο MEGA ότι οι κινήσεις τους είναι σχεδόν ταχυδακτυλουργικές και λένε τι μέτρα παίρνουν για να μη βρεθούν χωρίς τσάντα και πορτοφόλι.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA για τους πορτοφολάδες

Είχαν κλέψει δεκάδες άτυχους

Μπαίνουν στο λεωφορείο κρατώντας σφικτά τις τσάντες και παρατηρώντας τι συμβαίνει γύρω τους. Οι «ελαφροχέρηδες» είναι τριγύρω, περιμένουν αθόρυβα και δεν είναι λίγοι οι επιβάτες που είχαν άσημη εμπειρία.

«Ήταν πίσω μου δεν του πήρα είδηση γιατί τα δάχτυλα τους δεν ξέρω είναι ‘μαγικά’. Μου άνοιξαν το φερμουάρ, αλλά μετά τους κατάλαβα. Με κατάλαβαν ότι τους κατάλαβα και κατέβηκαν», λέει επιβάτης.

Άλλη επιβάτης, που επίσης χρησιμοποιεί καθημερινά τα ΜΜΜ, έχει πέσει θύμα κλοπής τέσσερις φορές. «Λεφτά όχι αλλά όλα τα άλλα που πρέπει να τρέξεις να βγάλεις τα χαρτιά όλα από την αρχή. Χαρτιά, ταυτότητες, κάρτες. Ήταν πολύ δύσκολα, τέσσερις φορές και από τότε έχω καταργήσει το πορτοφόλι».

Δύο συλλήψεις για χάπια Captagon

Να σημειώσουμε ότι σήμερα υπήρξαν άλλες δύο συλλήψεις, αυτή τη φορά για χάπια που είναι γνωστά ως το «ναρκωτικό των τζιχαντιστών».  Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο άνδρες με καταγωγή από τη Συρία που είχαν στην κατοχή τους χιλάδες χάπια Captagon. Μέχρι τώρα αυτό το ναρκωτικό δύσκολα το βρίσκεις να κυκλοφορεί στις πιάτσες των τοξικομανών στα αστικά κέντρα της χώρας. Οι δύο Σύριοι εντοπίστηκαν σε χωράφι της παραποτάμιας ζώνης, στην ευρύτερη περιοχή του Τυχερού και συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη από τους αστυνομικούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments