Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ λίστα ΜΜΕ: Η λίστα στα ΜΜΕ επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες μας

ΣΥΡΙΖΑ λίστα ΜΜΕ: Η λίστα στα ΜΜΕ επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες μας
ΣΥΡΙΖΑ λίστα ΜΜΕ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει με ανακοίνωση του ότι η δημοσιοποίηση των ποσών της λίστας επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες που είχε κάνει όλο αυτό το διάστημα.

«Η λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του. Ειδικότερα, τονίζει ότι «η κυβέρνηση μοίρασε δημόσιο χρήμα χωρίς κανένα κριτήριο, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση μονοφωνίας στα μίντια, τη χρηματοδότηση σύσσωμου του φιλοκυβερνητικού Τύπου και το βόλεμα «ημετέρων» με Μέσα μηδαμινής επισκεψιμότητας». «Έφτασαν να δώσουν χρήματα μέχρι και στον συμπέθερο του κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει και αναφέρει ότι «το σκάνδαλο αυτό δεν έχει την υπογραφή του κ. Πέτσα, αλλά αυτή του κ. Μητσοτάκη».

«Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που απλά ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά με τη λίστα, για να μπορέσει να κάνει επιτέλους ανασχηματισμό».

«Να δοθούν οι αρχικές εντολές»

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να δημοσοπιοιήσει τις αρχικές εντολές καταχώρισης διαφημίσεων που είχε στείλει η Initiative και τις αρχικές τιμολογήσεις. «Εάν δεν το κάνει, ομολογεί πως έχει γίνει «μαγείρεμα» της λίστας για να καλυφθούν οι ευθύνες των υπουργών που έβαλαν τις υπογραφές τους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Ακόμη, ζητά να δημοσιοποιήσει τους τιμοκαταλόγους κάθε Μέσου, και κυρίως της κάθε ιστοσελίδας, βάσει των οποίων έγινε η χρέωση για την εκάστοτε διαφημιστική καταχώριση. «Εάν δεν το κάνει, ομολογεί ότι έγινε υπερκοστολόγηση διαφημίσεων για όσα Μέσα έχουν μηδαμινή επισκεψιμότητα και πήραν ιλιγγιώδη ποσά», σημειώνει. Καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος πως όλες οι ευθύνες, πολιτικές και τυχόν ποινικές, θα διερευνηθούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ».

Θυμίζουμε ότι μετά από αρκετή κουβέντα και μεγάλη καθυστέρηση η λίστα δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «μαγείρεμα» και γι’αυτό ζητάει να μάθει την αρχική εντολή για κάθε μέσο ξεχωριστά. Την ίδια ώρα αρκετός κόσμος στα Social Media έχει εκφράσει την αγανάκτηση του καθώς ορισμένα ΜΜΕ που πήραν κρατικό χρήμα είναι αναξιόπιστα ή και ανύπαρκτα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments