Πως Να

Πώς να διατηρήσω φρέσκο το καρπούζι

Πώς να διατηρήσω φρέσκο το καρπούζι
Σημασία έχει και η διαδικασία επιλογής και το κόψιμο ενώ το πιο κατάλληλο μέγεθος είναι ένα που ζυγίζει περίπου τέσσερα κιλά.

Το καρπούζι είναι το φρούτο που σηματοδοτεί το καλοκαίρι και κάθε χρόνο στο τραπέζι σερβίρεται κομμένο, το γλυκό και σούπερ δροσερό φρούτο.

Όμως, υπάρχουν μερικά «προβλήματα» με το καρπούζι αφού για πολλούς αποτελεί ζόρι στο να επιλέξουν ποιο είναι καλό και δεν θα βγει άγουρο. Σίγουρα λοιπόν, το καλό καρπούζι πρέπει να είναι σφιχτό, χωρίς χτυπήματα, κοψίματα ή διάφορα μαύρα σημεία, ενώ πρέπει να διαθέτει και συμμετρικό σχήμα. Όσο πιο ώριμο το καρπούζι, τόσο πιο σκούρα πράσινη είναι η φλούδα του.

Πώς μπορεί να συντηρηθεί σωστά το καρπούζι;

Αρχικά, δεν θα πρέπει να επιλέξεις ένα πολύ μεγάλο καρπούζι αν θέλεις να το κρατήσεις για μεγάλο διάστημα. Το πιο κατάλληλο μέγεθος σε αυτή την περίπτωση είναι ένα που ζυγίζει περίπου τέσσερα κιλά. Επίσης, θα ήταν καλύτερο να επιλέξεις μια ποικιλία καρπουζιού που ωριμάζει αργά και έχει παχιά φλούδα, ενώ είναι σημαντικό να μην είναι από την αρχή πολύ ώριμο, γιατί όσο κυλά ο καιρός, θα χαλάσει.

Το επόμενο βήμα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι το πώς θα κρατήσεις φρέσκο το καρπούζι αφού κοπεί καθώς όταν περνούν οι ημέρες, δεν παραμένει το ίδιο ζουμερό και γευστικό. Άρα το ερώτημα αφορά στο πώς θα συντηρηθεί σωστά το καλοκαιρινό αυτό φρούτο. Το ολόκληρο καρπούζι, διατηρείται για τρεις με τέσσερις ημέρες περίπου σε σκιερό και δροσερό μέρος, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο ώριμο το αγόρασες.

Το κομμένο καρπούζι διατηρείται για τρεις με τέσσερις ημέρες

Από την άλλη, το κομμένο καρπούζι διατηρείται είτε για τρεις με τέσσερις ημέρες τυλιγμένο σφιχτά με μεμβράνη αν έχει τη φλούδα του ή αεροστεγώς κλεισμένο σε δοχείο για τρεις με τέσσερις ημέρες πάλι. Αν όμως, το κόψεις και το αφήσεις αφύλαχτο, τότε πολύ πιθανό να μην αντέξει ούτε μια ημέρα. Ακόμα και αν το βάλεις στο ψυγείο. Για αυτό απόλαυσε το καρπούζι σου στο μέγιστο, γιατί σε λίγο θα τελειώσει το καλοκαιράκι και τον χειμώνα θα το αναζητείς πάλι.

Πάντως, όλοι συνηθίζουμε να κόβουμε το καρπούζι σε φέτες. Εκτός όμως, από τον κλασικό και γνωστό σε όλους τρόπο με το καρπούζι στα δύο και μετά σε φέτες, ένας εύκολος τρόπος είναι να το κόψεις όλο με τη μία τεμαχίζοντας τους δύο πάτους και ακουμπώντας σταθερά το καρπούζι σε ξύλο κοπής. Ξεφλουδίζεις με το μαχαίρι το καρπούζι προσέχοντας μην φας πολύ από τη σάρκα και το κόβεις σε μεγάλους κύβους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments