Διεθνή

Άνοιγμα συνόρων: Επιτρέπει τους ταξιδιώτες από 17 χώρες η Φινλανδία – Και από την Ελλάδα

Άνοιγμα συνόρων: Επιτρέπει τους ταξιδιώτες από 17 χώρες η Φινλανδία – Και από την Ελλάδα
Άνοιγμα συνόρων: Οι Φινλανδοί θα δέχονται ταξιδιώτες από 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των φινλαδικών Αρχών, η χώρα θα ανοίξει τα σύνορά της για ταξιδιώτες από 17 ευρωπαϊκά κράτη, με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης κορωνοϊού. Ανάμεσα στις 17 χώρες βρίσκονται τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος, σε μια λίστα που δεν περιλαμβάνει προς το παρόν χώρες, όπως η Γαλλία και το Λουξεμβούργο.

Ποιο είναι το όριο που έθεσε η κυβέρνηση

Στις 13 Ιουλίου, τα συνοριακά μέτρα θα αρθούν για κράτη που καταγράφουν τις τελευταίες 14 ημέρες ποσοστά μόλυνσης κάτω του οκτώ ανά 100.000 πληθυσμό, δήλωσε η κυβέρνηση της Φινλανδίας.

Επιπλέον, από αυτήν την ημερομηνία, επαγγελματικά και άλλα ταξίδια που κρίνονται «απαραίτητα» επιτρέπονται μεταξύ της Φινλανδίας και – μεταξύ άλλων – της Αλγερίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Τυνησίας και της Κίνας. Οπότε, υπάρχουν και κάποια «παραθυράκια» που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες.

Είχε ήδη ανοίξει «διάδρομο» για κράτη της Βαλτικής

Η χώρα έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της από τις 15 Ιουνίου για τα κράτη της Βαλτικής και τις περισσότερες από τις σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία) – εκτός από τη Σουηδία που εξακολουθεί να καταγράφει ποσοστό μόλυνσης πολύ πάνω από τον περιφερειακό μέσο όρο.

Τα σύνορα της Φινλανδίας από τις 13 Ιουλίου ανοίγουν για την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Ανδόρα, τον Άγιο Μαρίνο και το Βατικανό.

Οι φινλανδικές αρχές θα προβούν σε περαιτέρω αξιολόγηση της λίστας σε δύο εβδομάδες για να καθορίσουν αν άλλες χώρες μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν από αυτόν τον κατάλογο.

Οι υπήκοοι των χωρών της ζώνης της Σένγκεν και του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να ταξιδέψουν στη Φινλανδία για εργασία, οικογενειακούς λόγους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο που θεωρείται «απαραίτητος».

Επιπλέον, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ταυτόχρονα ότι θα άρουν από τις 13 Ιουλίου τους περισσότερους από τους περιορισμούς σε μπαρ και εστιατόρια – που έχουν μειωμένη χωρητικότητα καθισμάτων και ευέλικτο ωράριο. Ωστόσο, οι πελάτες πρέπει να παραμείνουν καθισμένοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments