Διεθνή

Κήρυξε πτώχευση η Brooks Brothers

Κήρυξε πτώχευση η Brooks Brothers
Brooks Brothers: Η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων έντυσε 40 Προέδρους των ΗΠΑ και αμέτρητους τραπεζίτες. Είναι από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγαν το casual look στο γραφείο.

Aίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ υπέβαλε η ιστορική εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων Brooks Brothers την Τετάρτη. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε πριν από περίπου 200 χρόνια συνεχίζει να αναζητά αγοραστή.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων έντυσε 40 Προέδρους των ΗΠΑ και αμέτρητους τραπεζίτες. Είναι από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγαν το casual look στο γραφείο. Η πανδημία του κορονοϊού, όμως, επηρέασε τη διαδικασία πώλησης που είχε ξεκινήσει το 2019 και έτσι η εταιρεία υπέκυψε υπό το βάρος των ενοικίων. Είχε προηγηθεί το κλείσιμο καταστημάτων στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση της διασποράς του κορονοϊού, με την εταιρεία να δέχεται ισχυρό πλήγμα. Είχαν προηγηθεί αιτήσεις πτώχευσης από τις εταιρείες J.C. Penney, Neiman Marcus, J.Crew, τους τελευταίους μήνες, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.

«Το περασμένο έτος, το συμβούλιο της Brooks Brothers, η ομάδα ηγεσίας και οι χρηματοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοή της αξιολόγησαν πολλές στρατηγικές επιλογές για να τοποθετηθεί η εταιρεία για μελλοντική επιτυχία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης της επιχείρησης», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σύμφωνα με το CNBC. «Στη διάρκεια αυτής της στρατηγικής αναθεώρησης, η covid-19 αποτέλεσε άμεσα διαταρακτικό στοιχείο και επηρεάσε την επιχείρησή μας», σημείωσε.

Brooks Brothers

Η Brooks Brothers ήταν μια από τις λίγες αλυσίδες που παρήγαγε τα ρούχα της στις ΗΠΑ. Τον Μάρτιο, μετέφερε την παραγωγή σε εργοστάσια στη Νέα Υόρκη, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Μασαχουσέτη για να παράγει 150.000 μάσκες την ημέρα για τους επαγγελματίες υγείας. Η Brooks Brothers ιδρύθηκε το 1818, καθιστώντας τη πιθανώς την παλαιότερη εταιρεία ενδυμάτων στις ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments