Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ: Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης

Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ: Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης
Επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙ: Μια τελευταία ευκαιρία έχουν οι επιχειρήσεις για να μπουν στο πρόγραμμα.

Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ έχουν όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 26 Ιουνίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα “ myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χρηματοδοτική ενίσχυση.

Αυτό θα προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργών και των υφυπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα υπογραφεί άμεσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Με τον τρόπο αυτό, όπως διευκρινίζει το υπουργείο, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “ myBusinessSupport”.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι του δεύτερου κύκλου

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου υπολογίζουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα ξεκινήσουν οι πληρωμές στους δικαιούχους του δεύτερου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής. Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που υπέβαλαν αίτηση θα πρέπει έως τις 15 Ιουλίου να επισκεφτούν εκ νέου την σελίδα «Mybusiness support» και να ζητήσουν οριστικά τα χρήματα του δανείου που τους έχει εγκριθεί.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι δικαιούχοι έχουν προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

  • Το ελάχιστο ποσό που μπορούν να εισπράξουν είναι 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις οι οποίες δεν απασχολούν προσωπικό
  • έως 4.000 ευρώ όσοι απασχολούν από 1 έως 5 εργαζόμενους
  • έως 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6-20 εργαζόμενους
  • έως 15.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 21-50 εργαζόμενους
  • έως 30.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 εργαζόμενους.

Όσοι δικαιούχοι είχαν λάβει χρήματα από τον πρώτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και περιλαμβάνονται στους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής 2 τότε θα αφαιρεθεί το ποσό που ήδη έλαβαν από τον πρώτο κύκλο. Όπως σημειώνεται η ελάχιστη ενίσχυση δεν μπορεί να είναι κάτω από 2.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments