Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την υπόθεση Καλογρίτσα

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την υπόθεση Καλογρίτσα
Δημοσκόπηση Pulse: Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 19%. Τι παίρνουν τα άλλα κόμματα, τι λένε οι πολίτες για την υπόθεση Καλογρίτσα.

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ έκανε η Pulse. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 19 μονάδες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 6-8 Ιουλίου, σε 1.305 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή τα ποσοστά είναι τα εξής: ΝΔ 43%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΙΝΑΛ 6,5%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 3,5%, ΜέΡΑ25 3%, Χρυσή Αυγή 1%, Έλληνες Για την Πατρίδα 1%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48% εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί στις 24% μονάδες, ενώ 23% απάντησε κανένας από τους δύο.

Η υπόθεση με τις καταγγελίες του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα για την προηγούμενη κυβέρνηση με αιχμή τον Νίκο Παππά, φαίνεται πως έχει πλήξει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, το 40% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι πρόσφατες καταγγελίες Καλογρίτσα έχουν επηρεάσει πολύ ή αρκετά την άποψή τους για την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 30% που απαντά ότι επηρεάστηκε ελάχιστα ή καθόλου. Το 21% των ερωτηθέντων απάντησε πως δεν έχει ενημερωθεί για την υπόθεση.

Στη δημοσκόπηση οι πολίτες ρωτήθηκαν για να απαντήσουν πως αξιολογούν την κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά την εκλογή της. Το 31% είπε καλύτερα απ΄ ό,τι περίμενα, 23% καλά όπως περίμενα, 22% άσχημα όπως περίμενα, 17% χειρότερα απ΄ ό,τι περίμενα. Όσο για την αξιολόγηση του πρωθυπουργού 38% απάντησε καλύτερα απ΄ό,τι περίμενα, 20% καλά όπως περίμενα, 20% άσχημα όπως περίμενα και 16% χειρότερα απ΄ ό,τι περίμενα.

Για τον κορωνοϊό

Στην ερώτηση πόσο σας ανησυχεί ο κορωνοϊός μετά το άνοιγμα των συνόρων το 34% απάντησε πολύ, το 30% αρκετά, το 18% μέτρια, ενώ το λίγο έως καθόλου συγκεντρώνει 11%. Τα ποσοστά της ανησυχίας για την πανδημία εμφανίστηκαν ενισχυμένα, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

«Πόσο σας ανησυχεί η στάση της Τουρκίας;», ήταν το επόμενο ερώτημα με 40% να απαντάει πολύ, 30% αρκετά, 13% μέτρα, 12% λίγο έως ελάχιστα και καθόλου.

Αρνητική η αξιολόγηση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αρνητική είναι η αξιολόγηση των ερωτηθέντων για τον ένα χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση. Πιο συγκεκριμένα, το 69% των ερωτηθέντων απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε άσχημα όπως το περίμενε (34%) και χειρότερα από ότι περίμενε (35%) έναντι 24% που θεωρεί ότι τα πήγε καλά (18%) και καλύτερα από ότι περίμενε (5%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments