Πολιτική

Μητσοτάκης Τσακαλώτος: Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή – «Τον ενικό στον ΣΥΡΙΖΑ»

Μητσοτάκης Τσακαλώτος: Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή – «Τον ενικό στον ΣΥΡΙΖΑ»
Μητσοτάκης Τσακαλώτος: Αφορμή του καβγά ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια ρήση του Ρόναλντ Ντουόρκιν.

Η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις, όπωςήταν αναμενόμενο, έχει δημιουργήσει εντάσεις για περισσότερες από μία φορές. Χαρακτηριστικός ήταν ο καβγάς που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στη διάρκεια της ομιλίας του.

Μια αναφορά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αμερικανό πολιτικό φιλόσοφο Ρόναλντ Ντουόρκιν ήταν αρκετή για να προκληθεί μια έντονη  λεκτική αντιπαράθεση με τον πρώη υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Η ένταση, δεν έλειψε, για αρκετά λεπτά.

Τι συνέβη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, δανείστηκε τον τίτλο ενός βιβλίου του Αμερικανού φιλοσόφου, Ρόναλντ Ντουόρκιν. Όπως είπε, ο Ντουόρκιν απέρριπτε το ασυμβίβαστο μεταξύ ελευθερίας και ισότητας. «Αυτό επιχειρούμε σήμερα, να εναρμονίσουμε την ελευθερία που απορρέει από το Σύνταγμα με την ισότητα των δικαιωμάτων. Να πάψουν κάποτε οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των συνταγματικών ελευθεριών να τις καταχρώνται εις βάρος των υπολοίπων».

Κάπου εκεί άρχισαν να ακούγονται διαμαρτυρίες στην αίθουσα. Ένας από αυτός που μίλησε ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Συγχαρητήρια, υπάρχει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει τον Ντουόρκιν. Μπράβο κ. Τσακαλώτε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά η φράση του προκάλεσε ακόμη περισσότερες φωνές.

«Εγώ τον έχω διαβάσει, εσύ τον έχεις διαβάσει;» ακούστηκε να λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αλλά δεν είναι σαφές αν απευθυνόταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή σε κάποιον άλλο βουλευτή.

«Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι φροντιστήριο», είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, προκαλώντας γέλια στην αίθουσα. Ακόμη κι ο Αλέξης Τσίπρας «συνελήφθη» από τον φακό να γελάει, αλλά κανείς δεν ξέρει αν άκουσε κάτι ή γέλασε με αυτό που είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Στο μεταξύ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνέχισε να φωνάζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν ξεκινήσει ξανά την ομιλία του, είπε: «Στη Βουλή μιλάμε στον πληθυντικό κ. Τσακαλώτε. Τον ενικό να τον αφήσετε για τις δικές σας εσωτερικές συγκεντρώσεις, όταν τσακώνεστε μεταξύ σας. Εδώ είναι Κοινοβούλιο και θα μάθετε ότι υπάρχουν κανόνες».

Οι φωνές συνεχίστηκαν για λίγο, ενώ στη συνέχεια τα πράγματα ηρέμησαν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναπήρε τον λόγο.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα μετά το 28ο λεπτό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments