Θέσεις Εργασίας

ΕΟΔΥ προσλήψεις: Επαναπροκηρύσσει θέσεις εργασίας για τις Κινητές Ομάδες

ΕΟΔΥ προσλήψεις: Επαναπροκηρύσσει θέσεις εργασίας για τις Κινητές Ομάδες
ΕΟΔΥ προσλήψεις: Επισκέψεις κατ' οίκον για τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό αλλά και παροχή νοσηλευτικής βοήθειας θα αρχίσει να πραγματοποιεί ο Οργανισμός.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προσλαμβάνει νοσηλευτές, επαναπροκηρύσσοντας θέσεις εργασίας για τις Κινητές Ομάδες.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού κατ’οίκον», το οποίο παρουσιάζει  ο ΕΟΔΥ. Αφορά σε επισκέψεις κατ’ οίκον για τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό αλλά και στην παροχή νοσηλευτικής βοήθειας που θα αρχίσει να πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ.

Αφορά σε συμβάσεις διάρκειας 3 μηνών

Το σχετικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου στην αίθουσα τύπου του Κεντρικού Σταδίου ΟΑΚΑ. Ειδικότερα, οι επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) παρουσιάζουν το πρόγραμμα «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού κατ’οίκον».

Μαζί θα παρουσιαστεί και το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης συμβάντων και σκαναρίσματος PLF, που σχετίζεται με τη φόρμα εντοπισμού επιβατών και τα χερσαία σύνορα, καθώς και οι χορηγοί. Με στόχο τη στελέχωση και των 500 Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) Ειδικού Σκοπού, ρόλος των οποίων είναι η διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό στον πληθυσμό, ο ΕΟΔΥ δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τροποποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η πρόσκληση αφορά στην πλήρωση θέσεων εργασίας για προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων με καθεστώς συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασης για ένα επιπλέον τρίμηνο, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και τη διάδοση του κοροωνοϊού (COVID-19).

Έρχονται και 2.500 μονιμοποιήσεις στο ΕΣΥ

Για 2.500 μονιμοποιήσεις προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αλλά και νέες προσλήψεις μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με ό,τι ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον προγραμματισμό προσλήψεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κος Κικίλιας σημείωσε πως «εντός λίγων μηνών, έχουμε κάνει παραπάνω από 5.000 προσλήψεις στο χώρο της υγείας, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ και αναβαθμίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

«Εξετάζουμε το πώς θα μετατρέψουμε θέσεις επικουρικών γιατρών σε Επιμελητές Β’, για να μείνουν και αυτοί» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός. Παράλληλα, ο κος Κικίλιας υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει ήδη εξαγγείλει πως οι 2.500 επικουρικοί νοσηλευτές θα μείνουν όλοι στο Σύστημα Υγείας και θα μονιμοποιηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments