Ελλάδα

Αστυνομικός επεισόδια: Δικογραφία για τον αξιωματικό που κατηγορείται ότι απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου

Αστυνομικός επεισόδια: Δικογραφία για τον αξιωματικό που κατηγορείται ότι απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου
Αστυνομικός επεισόδια: Ποινική δικογραφία σχηματίζεται για τον αστυνομικό που φέρεται να είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ και να απέτρεψε κατά τη χθεσινή διαδήλωση σύλληψη κουκουλοφόρου. Διαψεύδει η Κουμουνδούρου

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη σκιά των χθεσινών διαδηλώσεων. Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης επιβεβαίωσε ότι σχηματίζεται ποινική δικογραφία εις βάρους αξιωματικού που σύμφωνα με καταγγελίες ειδικών φρουρών απέτρεψε τη σύλληψη διαδηλωτή που προκαλούσε επεισόδια. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είναι αποσαπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου από τη μεριά της διαψεύδει τα όσα καταγκέλονται και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το «όργιο καταστολής».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, δήλωσε ότι έχει επίσημη ενημέρωση πως έχει υποβληθεί μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου αξιωματικού.

Όπως είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, πράγματι ο αξιωματικός είναι αποσπασμένος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί στο θέμα, τονίζοντας ότι είναι πλέον αρμοδιότητα της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά και των Πειθαρχικών Συμβουλίων της ΕΛΑΣ, να αναζητήσουν ευθύνες για τον συγκεκριμένο αστυνομικό.

Χρυσοχοΐδης: Είναι πολύ λυπηρό

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε: «Όχι μόνο δεν έχουν θέση τέτοιες συμπεριφορές στο Σώμα, αλλά είναι περίεργο πως αντιλαμβάνονται την αποστολή τους κάποιοι αστυνομικοί. Είναι πολύ λυπηρό».

Σημειώνεται ότι το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «εκφράζει τον αποτροπιασμό και την καταδίκη για γεγονός που φέρεται αξιωματικός της Αστυνομίας που συμμετείχε, εκτός υπηρεσίας, στην πορεία διαμαρτυρίας να απέτρεψε χειροδικώντας, τη σύλληψη κουκουλοφόρου που είχε πριν επιτεθεί σε αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να διαφύγει της σύλληψης».

Σε βάρος του αξιωματικού (υπαστυνόμου), υπέβαλε μήνυση για απελευθέρωση κρατουμένου ο επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ, γι’ αυτό αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η ουσία από τα χθεσινά επεισόδια δεν είναι το αποπροσανατολιστικό ψέμα, όπως κρίνει αλλά η βίαιη στοχοποίηση των μελών του. «Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ακόμη περισσότερο, είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση γι’ αυτά τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική θεματολογία».

«Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος» αναφέρει στην ανακοίνωσή του

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments