Ελλάδα

Παιδεραστής Ρέθυμνο: Στη φυλακή ξανά ο Νίκος Σειραγάκης

Παιδεραστής Ρέθυμνο: Στη φυλακή ξανά ο Νίκος Σειραγάκης
Παιδεραστής Ρέθυμνο: Στη φυλακή οδηγείται ξανά ο Νίκος Σειραγάκης. Η σύλληψη του πρώην γυμναστή διατάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του γνωστού ως «παιδεραστή του Ρεθύμνου». Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη εκ νέου την Πέμπτη από τις Αρχές στο Ρέθυμνο της Κρήτης ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2016 από το Εφετείο σε κάθειρξη 401 ετών, για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η σύλληψη του πρώην γυμναστή διατάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Συμβούλιο έκανε δεκτή την έφεση του εισαγγελέα στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, με το οποίο είχε διαταχθεί η υφ’ όρων απόλυσή του. Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών στις 22 Απριλίου 2020, αφού εξέτισε 8 χρόνια και 5 μήνες τη στιγμή που ανώτατο όριο φυλάκισης είναι τα 25 έτη, ανεξάρτητα εάν έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών.

Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά εντός της φυλακής, χωρίς να έχει διαπράξει παραπτώματα. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα ήταν στην φυλακή.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Νίκος Σειραγάκης είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι αποκαλύψεις για τη δράση του -τότε- 47χρονου δασκάλου -παιδεραστή που έπιασαν στο κρεβάτι μαζί με δυο ανήλικα παιδιά στο Ρέθυμνο είχαν σοκάρει. Ο ίδιος είχε παραδέχτεί τις πράξεις του και αποκάλυψε πως όλα έγιναν με τη συναίνεση των παιδιών, προκαλώντας με την απολογία του το μένος των θυμάτων και των οικογενειών τους.

«Παραδέχομαι τις πράξεις μου. Έγιναν όμως με τη συναίνεση των παιδιών» είπε με θράσος ο δάσκαλος – παιδεραστής από το Ρέθυμνο. Οι αρχές πιστεύουν ότι το έκανε για τουλάχιστον 10 χρόνια.

Πως τον συνέλαβαν

Ήταν απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου του 2011. Οι αστυνομικοί σπάνε την πόρτα του διαμερίσματος του 48χρονου προπονητή και τον συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω σε ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο 13χρονων αγοριών. Το πρώτο σοκ διαδέχονται νέα ισχυρότερα αφού οι αποκαλύψεις για την διεστραμμένη δράση του είναι καταιγιστικές και συνταράσσουν όχι μόνο την κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά το πανελλήνιο.

Ασέλγησε σε 53 ανήλικα παιδιά

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου τον παρέπεμπε για 53 περιπτώσεις ανηλίκων και ειδικότερα με τις κατηγορίες:

  • Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
  • Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
  • Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση.
  • Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, κατ” ορθή μεταβολή της κατηγορίας.
  • Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.
  • Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.
  • Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments