Οικονομία

Θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινούν – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Θερινές εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινούν – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Θερινές εκπτώσεις 2020: Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι φετινές θερινές εκπτώσεις, με τους καταστηματάρχες να ελπίζουν πως ο κόσμος θα βγει και πάλι για ψώνια.

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου ξεκινούν και επισήμως οι θερινές εκπτώσεις για το 2020. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία, επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, η οποία φέτος «πέφτει» στις 19 Ιουλίου 2020. Μάλιστα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει το 11:00 – 18:00 για ωράριο λειτουργίας. 

«Η Αθήνα και οι περιφερειακές αγορές είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους καταναλωτές τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ ελκυστικές τιμές» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται, ότι βάσει της νομοθεσίας επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις εξής οκτώ Κυριακές: Την πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων, των θερινών εκπτώσεων και του εκπτωτικού δεκαημέρου του Νοεμβρίου. Προβλέπεται επίσης ότι για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μπορούν τα καταστήματα να παραμείνουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου στις τουριστικές περιοχές των δύο πόλεων.

Οι έμποροι ζητούν να μετατεθούν οι ημερομηνίες:

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, ζητά να μετατοπιστεί για την παρούσα χρονιά η έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες, δηλαδή αρχές Αυγούστου. Ο λόγος είναι για να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος λόγω του κορωνοϊού.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταστηματάρχες:

  • Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ….% έως ….%»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments