Πολιτική

Ραλλία Χρηστίδου για Marfin: «Οι τραπεζίτες φίλοι της Νέας Δημοκρατίας ευθύνονται για τους νεκρούς»

Ραλλία Χρηστίδου για Marfin: «Οι τραπεζίτες φίλοι της Νέας Δημοκρατίας ευθύνονται για τους νεκρούς»
Ραλλία Χρηστίδου για Marfin: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι οι τραπεζίτες είναι αυτοί που ευθύνονται για την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε στους εργαζόμενους της Marfin.

Από νωρίς το μεσημέρι τα φώτα έπεσαν στην Βουλή καθώς ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αλλάζει όσα γνωρίζαμε για τις διαδηλώσεις. Αρκετοί βουλευτές ανέβηκαν στο βήμα της Βουλής για να καταθέσουν τη γνώμη τους. Μια από αυτούς ήταν και η Ραλλία Χρηστίδου που εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τραγουδίστρια επέλεξε να αναφερθεί στο γεγονός ότι κάποιοι βανδάλισαν το μνημείο για τα θύματα της Marfin.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ποιος έχει την ευθύνη για τους ανθρώπους που έχασαν άδικα της ζωή τους. Η Ραλλία Χρηστίδου κατηγόρησε τους τραπεζίτες τους οποίους χαρακτήρισε “φίλους της Νέας Δημοκρατίας”. Στη συνέχεια τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεχνούν τους νεκρούς της Marfil, αλλά ούτε και αυτούς που έφτασαν μέχρι την αυτοκτονία στην περίοδο της κρίσης και των μνημονίων επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η Ραλλία Χρηστίδου τόνισε

«Το νομοσχέδιο αποδεικνύει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι τα λόγια της Νέας Δημοκρατίας ως αντιπολίτευση, για τους μπαχαλάκηδες ήταν καθαρά προσχηματικά. Πραγματικός στόχος είναι οι διαδηλωτές και σταματήστε, πια, να εκμεταλλεύεστε τους νεκρούς της Marfin. Οι τραπεζίτες, οι φίλοι σας, ευθύνονται και οι αντικοινωνικές και οι αντιλαϊκές και ανεύθυνες πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία από το 2009.

Αυτοί ευθύνονται. Αυτοί ευθύνονται για τους νεκρούς της Marfin. Και εμείς δεν ξεχνάμε ούτε τους νεκρούς της Marfin, στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ξεχνάμε και τους χιλιάδες ανθρώπους που αυτοκτόνησαν από τις ανεύθυνες πολιτικές σας εκείνο το διάστημα», ανέφερε προκαλώντας αίσθηση.

Μετά το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για το νομοσχέδιο. Τελικά ψηφίστηκε με την στήριξη όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την στήριξη του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Κατά της εφαρμογής του νόμου για τις διαδηλώσεις ψήφισα τα κόμματα της αριστεράς. Συγκεκριμένα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν το νομοσχέδιο. Την ίδια στιγμή έξω από τη Βουλή σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια. Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για προβοκάτσια και πρωτοφανή καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις που δεν δίστασαν να πέσουν με τα μηχανάκια πάνω σε διαδηλωτές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments