Πολιτική

Υπουργείο Πολιτισμού: Ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη δημιουργία ΑΚΡΟΠΟΛ

Υπουργείο Πολιτισμού: Ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τη δημιουργία ΑΚΡΟΠΟΛ
Υπουργείο Πολιτισμού: Ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του σχεδίου νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ και λοιπές διατάξεις».

Ξεκίνησε από χθες, Πέμπτη 9 Ιουλίου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ και λοιπές διατάξεις». Πρόκειται για την «σύσταση ενός νέου αναπτυξιακού πολιτιστικού φορέα, με βασικό στόχο να καταστήσουμε ανθεκτικότερο και ανταγωνιστικότερο τον δημιουργικό τομέα και να πετύχουμε συστηματικές διεθνείς συνεργασίες που θα προβάλλουν την σύγχρονη δημιουργία της Ελλάδας» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Επιθυμούμε την ενίσχυση και ενδυνάμωση των καλλιτεχνών και των δημιουργών, γιατί σεβόμαστε το έργο και την προσωπικότητά τους και θέλουμε να έχουμε καλλιτέχνες οι οποίοι να πένονται, ενώ υπάρχουν κονδύλια τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν» σημείωσε.

Η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ακόμη πως «ο καλλιτέχνης δεν μπορεί να αναλώνει ούτε το χρόνο του, ούτε το νου του, για να προσεγγίζει προγράμματα, να καταθέτει φακέλους, να συντάσσει τεχνικά δελτία» και αυτό το έργο θα το αναλαμβάνει ο νέος φορέας «ΑΚΡΟΠΟΛ» που «θα επιτρέπει και θα βοηθήσει τον καλλιτεχνικό και δημιουργικό κόσμο της χώρας να παίρνουν πόρους από την ΕΕ που σήμερα δεν έχουν εδώ αυτή την δυνατότητα».

Θέλουμε, τόνισε η υπουργός, «οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί να είναι αξιοπρεπείς, να εργάζονται με αξιοπρέπεια και να μην προσβλέπουν στην όποια επιδοματική πολιτική την οποία πολλοί θέλουν να καθιερώσουν. Που να πατάνε στα πόδια τους, που να έχουν την υποστήριξη που τους αξίζει. Που να μπορούν να αντλούν πόρους για να μπορούν να θεραπεύουν την τέχνη τους και να ικανοποιούν τις επιλογές τους». Αυτό ανέφερε “θα κάνει ο νέος οργανισμός «ΑΚΡΟΠΟΛ» που έχει ως άξονα τα ίδια τα μέλη του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου, με κέντρο ενδιαφέροντος τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία”.

Επιπλέον, η κ. Μενδώνη ανέφερε πως το ΑΚΡΟΠΟΛ φιλοδοξεί να ενδυναμώσει τις δομές με την ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων, όπως η συστηματική επιμόρφωση με σεμινάρια, μέσω συμπράξεων, μεταξύ των πολιτιστικών φορέων, με την καλλιέργεια των διοικητικών δεξιοτήτων των ίδιων των καλλιτεχνών, με την ανάδειξη νέων στελεχών στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης, με προγράμματα διά βίου μάθησης. Το «ΑΚΡΟΠΟΛ» είπε η υπουργός φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα σαφές πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments