Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: Για πρώτη φορά φόρεσε προστατευτική μάσκα δημόσια [vid]

Τραμπ κορωνοϊός: Για πρώτη φορά φόρεσε προστατευτική μάσκα δημόσια [vid]
Τραμπ κορωνοϊός: Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, θα έλεγε κανείς, αλλά στην περίπτωση του, οι λέξεις και οι έννοιες παίρνουν... άλλη διάσταση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε δημόσιο χώρο να φοράει προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό.

Μέχρι τώρα, απέφευγε συστηματικά να εμφανιστεί με μάσκα δημόσια. «Θα πάω στο νοσοκομείο  Walter Reed για να δω μερικούς από τους σπουδαίους στρατιώτες μας που έχουν τραυματιστεί», εξέφρασε και συνέχισε: «Είναι άσχημα τραυματισμένοι. Επίσης θα δω και τους νοσοκόμους που έχουν κάνει μια φανταστική δουλειά με την πανδημία και φυσικά θα φοράω μάσκα όταν μπαίνω στο Walter Reed. Θα βρίσκομαι σε νοσοκομείο, για αυτό νομίζω ότι είναι το πιο κατάλληλο».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εθεάθη για πρώτη φορά το Σάββατο 11 Ιουλίου να φοράει προστατευτική μάσκα δημόσια, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου συναντήθηκε με τραυματισμένους στρατιώτες και μέλη του υγειονομικού προσωπικού. Εξάλλου, ο Τραμπ πιεζόταν εδώ και εβδομάδες να δώσει το καλό παράδειγμα την ώρα που σημειώνεται εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε δεκάδες πολιτείες των ΗΠΑ.

Έχει δεχθεί πολλή κριτική για το πώς χειρίστηκε την πανδημία

Έτσι λοιπόν, τόσο ο ένοικος του Λευκού Οίκου όσο και οι συνεργάτες του που τον συνόδευαν φορούσαν μαύρες μάσκες προσερχόμενοι στο Walter Reed, σύμφωνα με ό,τι κατέγραψαν οι κάμερες του τηλεοπτικού δικτύου CNN. Θυμίζουμε πως κατά την ομιλία του για την 4η Ιουλίου, Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά των μνημείων ιστορικών προσωπικοτήτων ως απόπειρες για την καταστροφή των ΗΠΑ ενώ μίλησε και για τον κορωνοϊό που… θερίζει στη χώρα.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε, χωρίς στοιχεία, ότι το 99% των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ είναι «εντελώς ακίνδυνα». Στην πραγματικότητα, πολλές πολιτείες ανακοίνωσαν αριθμό – ρεκόρ νέων κρουσμάτων της COVID-19. Μόνο στο Τέξας νοσηλεύονται 7.890 ασθενείς αφού 238 ακόμα άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία. Ο Τραμπ, που έχει δεχθεί κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία, δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να «λογοδοτήσει» επειδή δεν κατάφερε να περιορίσει την επιδημία. Μάλιστα, μιλώντας σε μία εκδήλωση στον Λευκό Οίκο με θέμα συζήτησης την επαναλειτουργία των σχολείων, ο Τραμπ, που επιδιώκει την επανεκλογή του στις εκλογές του Νοεμβρίου, ανέφερε ότι κάποιοι άνθρωποι επιθυμούν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία για πολιτικούς λόγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments